Vattlevägen 14

Vellinge, Vellinge kommun Se på karta

7 850 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
195 m²
Biarea
108 m²
Tomtarea
1 532 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Energiklass
E
Driftkostnad
32 426 kr/år

Det är få förunnat som fått leva i detta hus och nu är det dags för nästa familj att få åtnjuta sig av denna fantastiska villa. Drömhuset som är beläget utanför Vellinge tätort i Västra Grevie. Här finner man verkligen den lantliga lugna idyllen med hästhagar och den vackra slätten som närmsta granne. Fastigheten har en fin historia som fick sin start redan på slutet av 1800-talet då den första bostadsdelen uppfördes. Det var ett mindre hus men med fantastisk karaktär som är bevarad än idag, sedan har den varsamt kompletterats med dels en utbyggnad från 1989 då villan nådde sin idag totala storlek om 195 kvadratmeter. Det nya huset stämmer väl överens med det gamla både i proportion, material och formspråk vilket gör det svårt att se skillnad på vilken som uppfördes först.
Huset är inget vanligt hus utan detta är spännande och annorlunda vilket lockar till kreativitet lika mycket som till lugn och avkoppling. Villan är så fin så den har fått ett helt reportage i inredningstidningen Leva & Bo.
Till en villa ska det också finnas en trädgård och till Vallunda så kan man säga att dess 1538 kvadratmeter är utsökt härliga, detta är en trädgård som lyfter varje årstid och är precis lika fin på sommaren som på vintern.
Om man söker en bostad som är något utöver det vanliga med mycket karaktär, lugnet från landet men med närhet intill Malmö/Lund/Köpenhamn då är Vallunda något för er!

Varmt välkomna till denna villa som kommer charma skorna av er på visningen!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Höllviken

Kontakta mäklaren

Karl-Fredrik Wahn

Svensk Fastighetsförmedling Höllviken
Mäklare Karl-Fredrik Wahn, Svensk Fastighetsförmedling Höllviken
+46709233883

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.