Ventlinge 116

Ventlinge, Mörbylånga kommun Se på karta

1 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
120 m²
Biarea
385 m²
Tomtarea
1 875 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
33 279 kr/år
Antal besök
4 337

Villa med anor från 1700-tal med tillhörande garage och vacker kalkstenslada. Vyn mot Kalmarsund, golfbana och dess öppna läget gör fastigheten attraktiv att förädla efter eget tycke och smak. Kalkstensladan om ca 385 kvm kan bli något unikt med dess kulturhistoriska väggar från Öland. Idag endast använd för förvaring och garage. Ett stort plus är fastighetens innergård med kalkstensgång och uteplatser.

Huset av timmerstomme, flyttades troligen till platsen. Moderniserad med fasadtegel under 70-talet. Idag har endast entréplan fullt inrett, husets vind med ett sovrum och stora öppna sommarytor med synliga timmerväggar och bjälkar – vilken möjlighet för framtida ägare att förädla och kanske bygga takkupa mot sundet?

Huset erbjuder idag hall, vardagsrum, 3-4 sovrum, badrum och kök.

Granne med fastigheten finns Ölands cykelled, perfekt och tryggt att ta sig till Grönhögen med affär, restaurang och Grönhögens golfbana. På gångavstånd ligger Norrgården känd för sin löktavla och försäljning av grönsaker från gården.

I anslutning till fastigheten ligger Anna Rydstedts stig längs med sjögatan som leder ner till vackra solnedgångar i Kalmarsund.

Grönhögen på sydvästra Öland är årets ”Ölands by” ett mindre samhälle med sin kända 18-håls golfbana www.gronhogen.se Grönhögen Golf Links som är i världsklass. Närhet till Ottenby och dess fågelstation vilket gör samhället levande med gästhamn, café, flera restauranger sommartid, konstgalleri och mataffär. Ute på alvaret finns populärt kalkstensbrott för sötvattensbad och hopp från klippor.

Läs mer hos mäklaren
Ölandsmäklaren AB

Kontakta mäklaren

Marcus Isakson

Ölandsmäklaren AB
Mäklare Marcus Isakson, Ölandsmäklaren AB
0485 77000

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.