Kobbehallsvägen 4

Askim, Göteborgs kommun Se på karta

10 300 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
223 m²
Biarea
48 m²
Tomtarea
987 m²
Byggår
1967
Driftkostnad
62 100 kr/år

I Kobbehall – en lugn, trygg och barnvänlig del av Askim – finner vi denna ljusa och välplanerade 1-plans-villa ritad av arkitekten Bengt Börtin och uppförd i elegant, stram och tidstypisk arkitektur i kombination med gedigna, klassiska material som varsamt förvaltats av en familj sedan 1967.
Huset har genomgående öppen planlösning och väl tilltagna sociala ytor med tre härliga sällskapsrum. En tidstypisk murad öppen spis förstärker mysfaktorn i vardagsrummet.
Från den välkomnande hallen som har marmorgolv möts man av det spatiösa vardagsrummet och matsalen med stora glaspartier som låter dagsljuset färdas fritt och gör utsikten till en del av inomhusmiljön, vackra ädelträtak och ekparkettgolv. Huset är insynsskyddat trots flera stora fönster i huset som gör att inomhusmiljön badar i ljus.
Här finns det gott om plats för att ha stora middagsbjudningar. Från vardagsrummet och ett av sällskapsrummen når man en underbar uteplats som bjuder på sol och lä från tidig morgon och till sen kväll såväl sommar som vinter.
Det är en välplanerad, uppvuxen och insynsskyddad trädgård där man njuter av flera "utemiljöer". Här finns altan, gräsmattor, förutsättningar för pool samt en underbar växtlighet. Original trädgårdsritning finns bevarad med växtlista för dig som har intresse. Husets garage har plats för två bilar, och intill ligger ett rymligt förråd som också har access till trädgårdssidan. En härlig villa med plats för en aktiv familj med flera barn.
Endast 150 meter till Kobbehalls egna tennisbana och 200 meter bort finns Sisjöns och Sandsjöbackas naturreservat med elljusspår och badplats. Läget är perfekt för den som vill "skogsbada" och ta sköna promenader. Askimsviken, Hovåsbadet, Hovås golfbana nås bekvämt med cykel och bil. I närområdet finns även flera förskolor, bra skolor, badhus och motionshall.
Det är också nära till de stora handelsplatserna Sisjön, Nya Hovås och Högsbo 421, och med bil eller buss tar man sig till innerstan på mindre än en kvart.

Läs mer hos mäklaren
Next-Home fastighetsbyrå i Göteborg AB

Kontakta mäklaren

Next-Home Fastighetsbyrå

Next-Home fastighetsbyrå i Göteborg AB
Mäklare Next-Home Fastighetsbyrå, Next-Home fastighetsbyrå i Göteborg AB
0708689911