Bärsta Bärstalund

Bärsta, Eskilstuna kommun Se på karta

2 800 000 kr

3 200 000 kr -13 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
150 m²
Tomtarea
3 533 m²
Byggår
1928
Driftkostnad
53 149 kr/år

Med magisk utsikt över öppet åkerlandskap och 10 min till härliga picknicks-söndagar vid sagoslottet Stora Sundby Slott finner vi detta lantliga idyll. Under äppelblommorna i den lummiga trädgården springer slottets tjusiga fasaner som tama höns och intill fruktträd och bärbuskar spirar sommarskörden i köksträdgården bakom dubbelgaraget. Några minuter bort med bilen ligger båten och väntar på en tur. Lika nära är det till ett dopp vid Hjälmaresunds badplats. I det lilla samhället Bärsta, strax utanför Alberga i Stora Sundby, ligger Bärstalund och Lilla Huset.
Det stora 20-talshuset, Bärstalund, inrymde förr Bärsta handel på entréplan, och är idag en generös villa med vacker utsikt och rymliga sällskapsutrymmen. Verkstaden intill är även även den rymlig, inredd med rejäla ställage och gästlägenhet med eget badrum. I dubbelgaraget, som har fjärrstyrda portar, och på den generösa gruslagda uppfarten finns gott om plats för både bilar, släpkärra och båt. Längre ned på tomten ligger den faluröda enplansvillan "Bärsta Lilla huset" som har egen infart och vacker trädgård. Här ryms 2 rymliga rum och kök. "Lilla huset" möjliggör goda extrainkomster från sommargäster eller permanenta hyresgäster. Förmånliga lån finns för eventuellt övertagande.
Bärstalund och Lilla huset i Bärsta är helt enkelt en pärla med potential - Perfekt för den stora familjen med generationsboende, för egenföretagaren eller den händige allkonstnärens alla projekt!

VÄLKOMMEN IN
De vackra snirkliga smidesgrindarna, tillverkade av ägaren själv, välkomnar in till ett sommaroas hos en händig trädgårdsälskare. Här finns lika mycket utrymme för snickerifantasten som för trädgårdsamatören eller en spirande självhushållare. Trädgården är uppväxt och lummig. Intill fruktträdgården intill dubbelgaraget ryms en praktiskt köksträdgård med rejäla odlingslådor, växthus och komposter. Bland kryddväxter och örter finns även ett bestånd av den perenna luftlöken och trendiga ramslöken. Intill köksträdgården finns ett rymligt trädgårdsförråd.
Den grusade uppfarten leder upp till villan som under åren byggts till och byggts om från handel till en trevlig familjevilla. Den rymliga entréhallen har gott om plats för kläder innanför de spegelbeklädda skjutdörrar. Rummet var tidigare avdelat till ett separat rum, och skulle idag fungera bra även som arbetsplats. Till vänster ligger ett bibliotek/sovrum med snyggt inbyggda bokhyllor samt ett stort sovrum med braskamin och en hel vägg med garderober. Längre in nås ett rymligt helkaklat badrum vars inbyggda dusch har en etsad glasdörr. Innanför badrummet nås en praktisk tvättstuga med intilliggande syrum/hobbyrum. Med både klädkammaren och 10 garderober ryms både kläder, linne och handdukar utan problem. Den svängda trätrappan med smidesräcket leder upp till ett vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Härifrån njuter man av en vidsträckt utsikt över trädgården, Lilla huset och vidare över åkermarken. Intill vardagsrummet ligger ett stort kök och ett sovrum. Köket är påkostat med massiva ekluckor och svart granitskiva och matplats som rymmer långbord för hela släkten. Härifrån nås uterummet som även det har en vidsträckt vy. Inglasningen förlänger utesäsongen från tidig vår till sen höst.
Intill villan ligger verkstadsbyggnaden som inrymmer ca 100 m². Gästlägenheten som har egen ingång, helkaklat badrum och rymlig rum med garderobsmöbel och utgång till trädgården.
Den röda villa längst ned i trädgården genomgick en totalrenovering för en tid sedan. Planlösningen disponerades om så att huset fick en egen infart, trädgård och ingång mot åkern. Här ryms ett luftigt ljust kök, helkaklat badrum, ett sovrum och rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Villan är uthyrd som permanentbostad sedan några år tillbaka, men har även nyttjats för uthyrning till sommargäster. De båda villorna är belägna så att ni inte stör varandra varken i trädgården eller har någon insyn till varandra.

ALBERGA - SUNDBYHOLM
I lan

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna

Kontakta mäklaren

Sara Lindstrand

Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna
Mäklare Sara Lindstrand, Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna
+46706509300