Kommande

Gulrosvägen 16A

Beddingestrand, Trelleborgs kommun Se på karta

8 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
187,8 m²
Tomtarea
848 m²
Byggår
2009
Driftkostnad
40 345 kr/år
Kommande

Mitt i vackra Beddingestrand, svenska sydkustens riviera, erbjuder vi nu ett fantastiskt miljöhus (Eko fiber i alla väggar och tak) med strandnära läge. Läget är utmärkt, med sandstranden precis nedanför trädgården. Huset ligger på en trevlig tomt belägen i ett område med sommarstugor. Stora, fina sällskapsytor, fyra sovrum, två badrum, tvättstuga samt bastu på tomten. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till trevliga middagar med nära och kära samt utgång till trädäcket. På bottenvåningen hittar vi ett generöst vardagsrum, matsal, praktiskt kök med gott om förvaring i över- och underskåp samt gott om arbetsyta, ett stort sovrum, helkaklat badrum samt tvättstuga.
Via trappan upp möts via ett luftigt allrum med utgång till huset balkong med en fantastisk havsutsikt, tre bra sovrum samt ett badrum utrustat med både badkar och dusch. På tomten finns en trevlig bastu och friggebod med två rum.

I en stor storm 1874 sköljdes mycket av den gamla byn ut i havet; bara åtta hus klarade sig. Pga stormen etablerade fiskarna sig därefter i vad som kom att kallas det ”nya läget” en bit därifrån. Både det ”gamla” och ”nya läget” har än idag kvar sin tidstypiska bebyggelse med flinthus från 1700-talet.

Från tidigt 1910-tal etablerade sig de första sommargästerna. Då som nu var det havet med sandstranden samt klitterna och strandängarnas fauna som lockade stadsborna att svalka sig och söka avkoppling. En tennisbana anlades efter att en sommargäst vid namn Kullenberg hade varit på Olympiaden i Stockholm och fascinerats av sporten. Den bana han anlade på sin tomt (som en av de första i Sverige) blev grunden till det som idag är Beddinge Tennisklubb, Sveriges sydligaste tennisanläggning. I takt med att fler sommarboende anslöt sig till orten grundades också Beddinge golfklubb år 1931 som Sveriges elfte klubb i ordningen. Banan var ursprungligen en 6 håls seaside/links-bana på det område som idag är ett naturreservat nere vid havet.

Fler bilder kommer!
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Läs mer hos mäklaren
MOHV Malmö

Kontakta mäklaren

Fabian Rietz

MOHV Malmö
Mäklare Fabian Rietz, MOHV Malmö
0766455725

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.