Spakarp Basteberg 1

Boxholm, Boxholms kommun Se på karta

1 695 000 kr

2 395 000 kr -29 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
130 m²
Biarea
60 m²
Tomtarea
2 525 m²
Byggår
1896
Driftkostnad
19 627 kr/år

Välkommen till detta fina läge, omgivet av stillsam ro av skog och fågelsång. Här bor man i vackra miljöer i södraste Östergötland med vackra skogar och sjöar inom nära räckhåll. En fastighet med småskalig gårdskänsla, perfekt som sommarbostad för lantligt lugn eller för en permanentbostad i idyllisk grönska.

Basteberg har ursprunglig charm bevarad och gott om äldre attribut såsom vedspis och trätiljor på golv. Det finns flera byggnader på tomten med magasin som rymmer härlig sällskapsyta samt förråd och möjliga gästhus. Fantastisk natur ger rekreationsupplevelser året om och fastigheten gör sig vacker även i vinterskrud.

Tomten utgörs av till störstas del trädgårdstomt med plan gräsyta, fina planteringar samt beteshagar. Enskild väg leder till huset och det ges en välkomnande plats med gårdsmiljö runt husen. Plan gräsmatta och välskött trädgård ger fina möjligheter för lekyta för barn som vuxen med gott om upptäcktsfärder i närliggande skogar.

Huvudbyggnaden har fina proportioner och en välkomnande entré via takad förstukvist och veranda. Här ges en rymlig hall med mysig braskamin samt access till både tvättrum och dusch, I entréplanet finns ett gemytligt kök med trivsam matplats och vedspis. Det finns två sällskapsrum intill varann, även här mysig eldstäd samt ett sovrum.
Ovanvåningen har två fina sovrum i varsin del med gott om förvaringsutrymmen i kattvindar. En övre hall ger plats för hemmakontor eller läshörna med trivsamma snedtak.

På tomten ryms även en magasinsdel med uterum samt en generös yta för fest med trivsamma takbjälkar och trägolv. Här finns även förrådsdel och loft som ger gott om extra plats. Utöver det en byggnad med “garagedel” och grillplats under tak samt gäststuga.
Utemiljön är rogivande och lummig med skogen som närmsta granne som bildar gröna väggar kring den härliga tomten. Det är nära sjön Öjaren och även Sommens härliga vatten finns inom nära räckhåll vilket ger fina möjligheter till badmöjligheter.

Varmt välkommen hem!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Mjölby

Kontakta mäklaren

Elin Weidt

Svensk Fastighetsförmedling Mjölby
Mäklare Elin Weidt, Svensk Fastighetsförmedling Mjölby
+46707181226