Hantverkaregatan 71

Centrala Karlshamn, Karlshamns kommun Se på karta

3 000 000 kr

3 250 000 kr -8 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
150 m²
Biarea
13 m²
Tomtarea
328 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
32 910 kr/år

Historiska vingslag känns närvarande i denna fantastiska fastighet som troligtvis är byggd före 1870. Nu, drygt 150 år senare är det dags för en ny ägare att ömt vårda denna klenod och ta den vidare in i framtiden. Ordet charm, används ibland lite för frekvent i bostadsannonser, men i detta fall är det verkligen befogat. Här består den av den lite lägre takhöjden, synliga takbjälkar, trägolv och vackra eldstäder. Totalt har vi ca 150 kvm fördelat på två plan. Väldisponerad planlösning erbjuder på entréplan plats för umgänge i ett större vardagsrum med rörspis och i det tilltalande köket. På detta plan finns också badrum, tvättstuga/verkstad och ett tillbyggt rum som förslagsvis kan nyttjas som kontor, eller gästrum/sovrum. En våning upp den mer privata delen med ett stort sovrum med utgång till balkong mot väster och mot östergaveln 2 st mindre sovrum i anslutning till ett allrum med eldstad. Här kan man förslagsvis låta ungdomarna husera och föräldrarna nyttjar det större sovrummet med balkong. Båda avdelningarna har tillgång till badrummet som ligger strategiskt placerat i mitten.

Tomten är visserligen liten, men får nog anses vara naggande god. Här finns äppel, päron och taggfria björnbär att fylla frysen med om man inte orkar konsumera allt på en gång. Trädgården blir till en liten oas mitt i stan. Läget på Hantverkaregatan är fördelaktigt då man har nära till allt såsom stadens brus, havets vågor och skogens sus, allt på bekvämt gångavstånd. Närheten till tågstationen för vidare resa ut i världen är också ett plus. Malmö/Köpenhamn når vi på ca 1,5 till 2 timmar och både Karlskrona och Kristianstad på ca 45 minuter.

Fastigheten är förbesiktigad och säljaren kommer teckna en försäkring mot doldafel vid överlåtande. Protokoll hittar ni under "viktiga dokument"

Tillfällen som detta dyker inte upp speciellt ofta. Den speciella känsla som infinner sig i huset måste upplevas på plats. Ta tillfället i akt och boka tid för visning. Ni är varmt välkomna.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Karlshamn

Kontakta mäklaren

Martin Florén

HusmanHagberg Karlshamn
Mäklare Martin Florén, HusmanHagberg Karlshamn
0721772700

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.