Kommande

Fontinvägen 23

Centralt, Kungälvs kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
168 m²
Biarea
75 m²
Tomtarea
1 402 m²
Byggår
1955
Driftkostnad
26 580 kr/år
Kommande

I omåttligt populära Fontin finner vi denna charmiga och gedigna villa med massvis av karaktär. Burspråken, de handblåsta/valsade glasfönstren och trägolven som kan tas fram på övervåningen är några av de gyllene detaljer som bidrar till detta. Beläget nära till naturen, Kungälvs centrum & resecentrum, Fontinskolan, motionsspår & sportanläggningen i Fontin. Det är lätt att förstå varför detta klassas som ett av de finare områdena i kommunen. När vi svänger in på infartsvägen möts vi av en rymlig grusad uppfart samt ett dubbelgarage vilket är en lyx få förunnat i de centrala delarna av Kungälv. Huset har tillbyggts två gånger under sin livstid. Första gången 1978 byggdes vardagsrummet i öster ut och andra gången 1992 så byggdes matsal/köket ut i väster. Invändigt har huset välhållna äldre ytskikt där en ny ägare har alla möjligheter att sätta sin alldeles egna prägel och touch på huset. Vill du skapa ditt drömboende i ett av de mest omtyckta och centrala områdena i Kungälv? Då kan detta vara rätt objekt för dig!

Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg och karaktäriseras som småstaden mitt emellan havet och storstan. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter.

Det finns sex förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen och Ängsblommans förskolan. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Thorhildskolan är en högstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se.
Mimers hus gymnasium ligger mitt i centrum och har en mängd olika program med allt från Bygg- och anläggningsprogrammet till Naturvetenskapsprogrammet.

Det är mycket goda kommunikationer från centrala Kungälv. Från den nya knytpunkten Resecentrum går det bussar till Göteborg var 5:e minut och resan tar ca 25 minuer. Kungälvs kommun har ett brett utbud av fritidsaktiviteter med bland annat vandrings- och cykelleder och sju golfbanor. Här finns även flera gymanläggningar och idrottsgymnasiet på Mimers hus. Sist men inte minst finns Kongahälla köpcentrum där man finner ett brett urval av olika butiker samt den mycket populära Food Hallen som erbjuder en mängd olika matrestuaranger med rätter från alla världens hörn.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv

Kontakta mäklaren

Alexander Bjurenlind

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv
Mäklare Alexander Bjurenlind, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv
0735-15 60 25

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.