Alstigen 4

Djurmo, Gagnef Se på karta

2 650 000 kr

2 950 000 kr -10%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
145 m²
Biarea
145 m²
Tomtarea
2 654 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1963
Driftkostnad
39 900 kr/år

NYTT PRIS - 2 650 000 kr. Kontakta ansvarig mäklare för bokning av visning.

Vi svänger in på Alstigen och ser den gedigna timmervillan torna upp sig på höjden allra längst in. Tallgården, som namnet blev, är en aritektritad skönhet, timrad i Rättvik med rundtimmer från Femundsmarka nationalpark i Norge. Ett omsorgsfullt hantverk! En klenod att förälska sig i, vårda och bebo.
Villan är vänligt ombonad av just Tallar och trädgården är pedantiskt skött. För att nå entrén kliver vi upp för en stenlagd trappa med gedigna stenar från Älvdalen. Väl framme breder en altan välkomnade ut sig omfamnad av handsmidda räcken från Åsmedjan i Sundborn. Det slår oss vilka exklusiva materialval man valt att investera i här.

Villan som är i ett plan med källare har en modern och välplanerad planlösning som hör till husets form och karaktär där den röda tråden är teak. Det är ett hem där man gott och väl får plats hela familjen. Inte minst är sällskapsutrymmena väl tilltagna. Allrum och vardagsrum i fil och matsal som sammanbinder till kök. Här är det lätt att trivas med det fina parkettgolvet, den öppna spisen samt de stora fönsterpartierna med de djupa fönsterbrädorna av marmor. Den väl tilltagna altanen på baksidan ger utrymme för trevliga middagar med långbord när vädret är som bäst. Härifrån kan vi blicka ut över bakgården, tryggt och trivsamt.
En trappa ner finns gott om yta, bl.a. en gillestuga med öppen spis och separat matsal samt flera förrådsutrymmen och tvättstuga.
Välskött är ett av ledorden som beskriver villan bäst, tunga kostsamma investeringar är utförda med takbyte, fönsterbyte, bergvärme och dränering. En utmärkt chans att bara flytta in för att sedan sätta sin egna prägel på ytskikt.

Besiktningsprotokoll med mycket goda resultat finns även det att tillgå hos mäklaren. Tillträde är flexibelt.
Kontakta ansvarig mäklare för bokning av visning.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Gagnef

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 13
    dec
    Sön 13 dec
    Anmälan krävs via fastighetsmäklarens hemsida pga Covid-19. Begränsa gärna antalet i sällskapet.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.