Dormsjö 402

Dormsjö, Hedemora Se på karta

1 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
155 m²
Biarea
24 m²
Tomtarea
8 599 m²
Byggår
1992
Driftkostnad
22 238 kr/år

Nu finns chansen att köpa denna rymliga suterrängvilla omringad av en stor tomt i den lilla idylliska byn Dormsjö, belägen i södra Dalarna, ca 2 timmar från Stockholm.

Två stora garage finns på tomten varav det ena garaget till hälften är inriktad med två stallboxar och sadelkammare. Den fina ängen framför huset där bäcken rinner vid utkanten fullbordar gårdskänslan när man går runt på tomten. Där finns även plats för en hästhage.

Huset byggdes 1992 och när man kommer in i hallen blir man trevligt överraskad av den öppna planlösningen, den färgglada inredningen och det härliga ljusinsläppet. Från köket når man ut till den stora altanen med bästa solläge där man har en fin utsikt mot sjön Dormen som ligger på gångavstånd. Där kan man bada och ha sin båt liggandes redo för en tur vid solnedgången.

Genom köksfönstret ser man ut över skogen som bjuder på härliga utflykter med familjen eller hunden och till svamp- och bärplockning.
På övervåningen finns för övrigt 2 sovrum plus ett kaklat badrum.

På nedre våningen som har golvvärme finns tre till sovrum till den stora familjen och en kaklad dusch och tvättstuga med förråd. Ett pannrum med vedpanna och ackumulatortank ger billig driftkostnad och reser man bort under vintern kan man sätta på elpatronen.

På den stora tomten finns bland annat gula hallon, svarta vinbär och ett flertal blomrabatter. Även en jordkällare finns för att förvara sina hemodlade grönsaker.

Annaskolan, en liten familjär Waldorfgrundskola f-9 med ca 100 elever ligger bara ett stenkast bort. Klasserna är små och lärartäta. Skolan har en friluftsinriktning med mycket tid i naturen. I anslutning finns även en förskola med samma pedagogik.

Välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig fastighetsmäklare.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Falun