Forstmästarvägen 17

Enskede - Stureby, Stockholms kommun Se på karta

9 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
120 m²
Biarea
67 m²
Tomtarea
681 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1936
Driftkostnad
40 600 kr/år

Huset på Forstmästarvägen 17 är löjligt bra och passar i många faser av livet. Men kanske allra bäst när livet tar ett språng med jobb och barn på gång. Här möter du ett större liv på ett lätt sätt. Det är perfekt för den växande familjen med totalt fyra sovrum och flera fina sällskapsytor. Det här huset väcker ljuset som få andra och stora fönsterpartier gör att solkatterna dansar runt på golvet. Varje årstid, varje timme blir som ett eget skådespel. Alltså, hallå. Kan det bli mysigare?
Ett bra hus har minst ett sovrum på varje våningsplan som håller sängkammar-standard, alltså låter dig välja var du ska sova. Och låter dig vara flexibel när barnen blir större och vill ha mer frihet, revir och integritet från vuxenvärlden. Entréplanet består idag av kök, matsal och vardagsrum, toalett och ett sovrum. Övre plan är inredd med två sovrum och en wc. Från hallen går en trappa ner till souterrängplan med sovrum, badrum, SPA och bastu, tvättstuga och förrådsutrymme. Förutom allt detta finns även ett vidbyggt garage på 19 kvm. Här är du redo att samla barn och prylar i det oändliga:)

Välkommen in! Redan när du kliver in möts du av utsikten mot den lummiga baksidan, och några steg in i hallen öppnar hemmet upp sig. Klinker direkt innanför dörren, vilket gör att du kan rulla in barnvagnen nästan hela vägen in i vardagsrummet.

Oh la, la, vilket härligt vardagsrum! Möblera som du vill och möblera om när du känner för det. Ett rum som detta tål många olika varianter. Och hur du än väljer att ha det, så ligger golvet som en stabil bas. Denna fiskbensparkett är i en klass för sig. Fint att den fått vara kvar, och bevarats så väl. Fortsätt så du också:) Vill du riva av ett lågstadiedisko här för barnens klasskompisar, eller en vuxen-vild 40-årsfest funkar det också bra! Här finns även den öppna spisen som ger rummet extra karaktär. Det finns alltså gott om plats för lek, bus och mys, det är ett som är säkert.

Nu till köket. Ja, vad säger man? Inte nej i alla fall! Köket är väldigt trevligt planerat. Stilrent och helt befriat från onödiga detaljer - väldigt modernt, väldigt snyggt När du har diskat undan alla tallrikar och kastruller, är livet snabbt tillbaka på plus. Här blir maten liksom alltid god, oavsett vad du lagar.

Matplatsen ligger intill köket. Hur du ska ställa matbordet borde inte vara så svårt att bestämma:)? Frågan är hur stort och vilken form. Tänk hur många långa middagar och kalas det kan bli här! Nästan hur många som helst får plats, det handlar mest om antalet stolar som ni lyckas skaka fram. Och bäst av allt? Ljusinsläppet och utgången till altanen, förstås! När sommaren kommer står dörren gärna på vid gavel och vardagsrummet blir plötsligt mycket större. Altanen är dessutom klokt planerad för att skapa så stor integritet och insynsskydd som möjligt från grannarna.

Bakom matplatsen hittar ni det enda sovrummet på entréplan, vilket öppnar för alternativa användningar; kanske som arbetsrum. Jobba hemma behöver iochförsig inte innebära att du sitter inne. Hitta ut, och ta med dig kontorsstolen, eller sitt och jobba i solstolen.

En trappa upp ligger två sovrum, i olika storlekar och mot olika väderstreck. En bra planering för att inte störa varandra men ändå finnas nära. Största sovrummet och största klädkammaren, klart att föräldrarna norpar åt sig detta :). Det finns även plats för en liten syhörna om man vill, rigga upp en symaskin och lägg upp ett par byxor, eller kanske sy in en midja. Det mindre sovummet är inte så litet, utan räcker gott och väl för två barn att dela på. Förvaringsmöjligheterna räcker ganska långt om sorteringsinstinkterna är goda.

Ta trappen ner från hallen. Här kan tonåringen trivas som fisken i vattnet med egen ingång och egen dusch. Har du ingen teen kan sovrummet bli ett jättebra gästrum, det är tillräckligt stort för att möbleras med dubbelsäng om du vill. Direkt utanför finns en hall med utgång till tomten och ett badrum.

Läs mer hos mäklaren
BOSTHLM Fastighetsmäklare AB

Kontakta mäklaren

Rebecca Friis

BOSTHLM Fastighetsmäklare AB
Mäklare Rebecca Friis, BOSTHLM Fastighetsmäklare AB
076-166 06 01

Visningstider

 • 21
  aug
  Sön 21 aug kl. 12:00–13:00
  Anmälan krävs / Boka via boka-knappen på bostadspresentationen! Från Hemnet väljer du först "Läs mer hos mäklaren" för att komma vidare. Anmälan avser max två vuxna personer.
 • 22
  aug
  Mån 22 aug kl. 17:30–18:15
  Anmälan krävs / Boka via boka-knappen på bostadspresentationen! Från Hemnet väljer du först "Läs mer hos mäklaren" för att komma vidare. Anmälan avser max två vuxna personer.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.