Sothönsvägen 3C

Falsterbo, Vellinge Se på karta

11 695 000 kr

13 000 000 kr -10%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
225 m²
Tomtarea
1 620 m²
Byggår
1969
Driftkostnad
18 838 kr/år

Oemotståndligt Falsterboläge. Påkostade material. Modernt. Generösa ytor.
I villan på Sothönsvägen får du känslan av att flytta in i en helt nyuppförd bostad, trots att den i själva verket byggdes redan 1969. Under de senaste tre åren har en genomgripande renovering utförts och ingen har varit bosatt i huset sedan det stod klart.

Platsen är få förunnad. Från husets övre plan kan du se havet och från tomten är det endast några kliv till Kärleksstigen och sköna promenadstråk. Alldeles intill ligger också Flommens naturreservat som sträcker sig ut mot en av Sveriges vackraste stränder. Med cykel tar du dig snabbt runt i det fridfulla området och till Skanörs rika utbud av butiker och matställen.

Villans arkitektur går i klassisk skånsk stil med vitputsad fasad, svarta tegelpannor och spröjsade fönsterpartier. På husets baksida finns en underbar trädgård i soligt sydvästläge med generöst trädäck och gräsmatta som ramas in av ett staket. Här är en modern framtoning med stora glaspartier som öppnas ut till trädäcket från sällskapsdelen. En optimal trädgård för barn med spring i benen eller den som vill anlägga en köksträdgård eller bygga ett växthus.

Interiört råder ett enhetligt formspråk med påkostade material såsom genomgående enstavsparkett med underliggande golvvärme, marmorväggar, detaljer i mässing och platsbyggda teakinslag. Villans totala yta om cirka 225 kvadratmeter fördelas väl på två plan. På entréplanet finns en generös sällskapsdel med öppen planlösning mot kök, master bedroom med anslutande walk in closet och badrum, tvättstuga samt ytterligare ett sovrum och badrum. Det övre planet bjuder på ett stort allrum, två sovrum och toalett. Helhetsintrycket är modernt med spännande nya inslag av material som var vanligt förekommande vid husets byggnadsår. På Sothönsvägen välkomnas du till ett modernt boende på en vacker plats.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Höllviken