Övertun 19

Hamburgsund, Tanum Se på karta

4 250 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
232 m²
Tomtarea
1 287 m²
Byggår
1937
Driftkostnad
36 501 kr/år
Antal besök
12 752
Dagar på Hemnet
25

Sällan finns möjligheten att förvärva en fastighet likt Övertun 19, strax utanför Hamburgsund! Huset uppfördes år 1937 och har sitt ursprung i form av småskola. Det sägs även att det här under 50- 60 talet var storkök för hela Kville kommun. Under 70- talet förvärvades fastigheten av en konstnär, som lät inreda den dåvarande vinden till bostadsyta. Han hade fastigheten i sin ägo fram till 2008, nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2017.
Huset har genom åren, av tidigare ägare uppdaterats till modern standard och idag inryms här flera härliga rum med fantastiskt atmosfär. Entréplan inrymmer hall, kök, två sovrum, badrum och i den tidigare skolsalen bjuds man ett vardagsrum utöver det vanliga med en takhöjd om ca 3,50! Övre plan inrymmer allrum med köksdel, två sovrum samt wc/ dusch.
För den som önskar finns en ypperlig uthyrningsmöjlighet. Via den mindre hallen, även kallad "lärarinnans ingång" finns möjlighet att låsa mellan de två våningarna, varpå två separata enheter uppnås.

Väl ute ur skolbyggnaden doftar om försommaren syrénhäcken som omgärdar delar av tomten alldeles ljuvligt. Stor uppväxt trädgårdstomt med många soltimmar och generösa ytor där bara fantasin sätter gränser för hur man väljer att nyttja den. Här finns gott om utrymme för barnens lek och odlingsmöjligheter. Den slingrande grusvägen fram till huset kantas av gamla stengärdsgårdar, vårdträd och lummig grönska. På tomten finns även en förvaringsbod.

Läget är optimalt, nära naturen och flera populära orter såsom Hamburgsund och Bovallstrand, samtidigt som du bor på landet med "Bullerbykänsla".
På cykelavstånd eller en kort bilresa nås flera av Bohusläns absoluta guldkorn såsom Valöns naturreservat där man kan vandra i otaliga timmar och njuta av miljön, charmerande Heestrand, Rådalen med badmöjligheter och det vackra Tegelstrand. I centrala Hamburgsund finner ni Ica, fiskbutik, klädbutik, och blomsterbutik. Under vår/ sommarhalvåret blomstrar centrum och då håller bland annat anrika Pipers glass och populära Hjalmars Bar & Brygga öppet. Härifrån tar ni er även via färjan över till vackra Hamburgö, ett mycket omtyckt besöksmål!

Fiber finns anslutet till fastigheten.
Fastighetens bostadshus är inför överlåtelsen besitigad av Anticiemx och säljaren avser att teckna en dolda- fel- försäkring i samband med överlåtelsen. Kontakta mäklaren för att ta del av besiktningsprotokollet.

Varmt välkomna med Er anmälan till visning.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Bohuslän