Norra Villastigen 15

Havsbaden, Ängelholm Se på karta

10 000 000 kr

11 000 000 kr -9%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
222 m²
Biarea
39 m²
Tomtarea
1 106 m²
Byggår
1999
Driftkostnad
35 959 kr/år

Det doftar hav och tall och på avstånd hör man vågorna som taktfast slår in över stranden. Här samsas lummig rhododendron med hägg och syren och naturen är slående nära.
På Norra Villastigen 15, strax intill Ängelholms fantastiska sandstrand, ligger denna arkitektritade villa som är designad för att smälta in i omgivningen. Ett murat stenhus beklätt med liggande träpanel i cederträ, vit puts och stora fönsterpartier skapar en perfekt balans mellan ute och inne.
Hemmet har en tidlös elegans där en enhetlig färgskala samsas med stilrena, klassiska materialval som tillsammans utstrålar pondus och harmoni. Hållbara material som åldras vackert och är sunda för både miljö och människa stod i fokus när de nuvarande ägarna formade sitt uppdrag till arkitekt Pontus Möller, som därefter fick fria händer då han ritade huset. Villan bjuder på stora, öppna ytor för umgänge men samtidigt fina platser för avskildhet.
Här är det enkla också det vackra. Kontraster mellan mörkt och ljust, högt och lågt, inne och ute skapar spänning och dynamik. Varje detalj är genomarbetad, vilket bidrar till en fantastisk atmosfär med ett lugnt harmoniskt flöde genom hela huset.
Ett hem lika vackert nu, som det kommer vara om 50 år.


Läs mer hos mäklaren