Högs Mellanväg 58-0

Hög, Kävlinge kommun Se på karta

3 995 000 kr

4 750 000 kr -16 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
185 m²
Biarea
35 m²
Tomtarea
918 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1920
Energiklass
F
Driftkostnad
51 100 kr/år

Välkomna till denna bostad som ligger ca 1 km utanför det lilla samhället Hög mitt emellan Löddeköpinge och Kävlinge.
Nästan i utförandet som en skånelänga bjuder detta hus på stora utrymmen, med stora rum och gemensamma ytor där varje fönster är som en tavla över landsbygden. Från väst ser du hela vägen till Löddeköpinge och från Öst hela vägen till Kävlinge.

Bostaden är delvis renoverad men behöver ytterligare kärlek för att hitta sina forna dagars glans.
Redan nu har huset en bra planlösning.
Hallen bjuder på en platsbyggd garderob för skor och ytterkläder.
Det finns två badrum i huset och dessa totalrenoverades 2019/2020. Ett av badrummen har stort badkar och i det andra finns det dusch.
Köket ligger i husets vinkel med ljusinsläpp från öst och norr och utsikt över de lantliga vyerna. Köket helrenoverades 2021, nya vitvaror sattes in och bänkskiva i komposit sten. Köket har också ett platsbyggt skafferi med bra förvaring. Ljusa ytor och ett gediget klinkergolv med stenplattor i hall och kök.
Vidare kommer man in i den äldre delen av huset som tidigare varit en skånelänga från 1920 med balkar i taket och breda fönsterkarmar. Här ryms både stora sovrum och vardagsrum med dörr ut till altanen i söderläge.
Ovanvåningen består av en läshörna med platsbyggd möbel, ytterligare sovrum samt en oinreddvind på ytterligare 120 kvm. Här finns det potential för att skapa något alldeles extra utav denna yta. Kanske behövs ett sovrum till och ett gemensamhetsutrymme. Eller större hemma kontor för egenverksamhet.
Detta är ett perfekt hus för den stora familjen som både vill umgås tillsammans men det ger även möjligheten för alla att hitta sin egen vrå.
Trädgården går runt hela huset och erbjuder i dagsläget olika möjligheter. Den större delen ligger i söderläge och består av gräsmatta med en stor rabatt med vackra buskar och blommor som slår ut vid olika tillfällen under året. Någonting är alltid i blom i rabatten från tidig vår till sen höst.
Stort trädäck i söderläge med plats för middagar och kvällar i solnedgången.
Genom en dörr i muren når man östra sidan där det idag finns en lekplats för barn och en hönsgård med plats för tillräckligt många frigående höns för att bli mer än självförsörjande på ägg.
Norrsidan är en köksträdgård med odling i pallkragar som är placerade så de får solsken större delen av dygnet. Här odlas potatis, morötter, broccoli, majs, pumpa osv. Kryddorna som återkommer varje år mår riktigt bra i den här miljön.

I Hög finns montessoriförskola och bussförbindelser till båda grannorterna. Det går också bra cykelvägar med bara 4 km till Kävlinge och 3 till Löddeköpinge. I Löddeköpinge finns flera grundskolor, idrottsföringar, ett litet centrum med dagligvarubutik, café, frisör, körskola etc.
I Löddeköpinge ligger även köpcentret Center Syd.
I Kävlinge finns grundskolor, idrottsföreningar, flera dagligvarubutiker och en mindre stadskärna med lokala butiker och service. Från Kävlinge kan du också enkelt ta tåg både till Malmö och Helsingborg. Sträckan är bra trafikerad med både Pågatåg och Öresundståg.
Från bostaden kan du vara på Malmö C på 45 minuter med cykel till tåget.
Vill du bada sommartid är det inte långt till flera badplatser längst med västkusten. 10–15 minuter med bil når du Barsebäck, Vikhög och Bjärred.

Hör av dig till ansvarig mäklare redan idag.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Lund

Kontakta mäklaren

Renée Frisk

Svensk Fastighetsförmedling Lund
Mäklare Renée Frisk, Svensk Fastighetsförmedling Lund
+46768565604