Vattentornsvägen Gåserum 1 och 2

Ingaborg, Västervik Se på karta

5 250 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
160 m²
Biarea
60 m²
Tomtarea
3 953 m²
Byggår
1700
Driftkostnad
62 200 kr/år

På-landet-känsla mitt i stan, gammal stil möter modernt! Välkomna till Gåserums Gård, detta unika och genuina ställe med historiens vingslag bevarade. Tänk dig att kunna bo i en fantastisk lantlig gårdsmiljö med tjugo minuters promenad till stadens centrum. Ett unikt tillfälle att bo på landet men ändå mitt i stan. Här finns dagis, skolor och matbutiker inom några minuters promenadavstånd.En lantlig gårdsidyll med en vacker huvudbyggnad, lada, gäststugor, uterum, växthus, jordkällare och en fantastisk trädgård. Gården är en av Västerviks äldsta gårdar med anor från 1700 talet, varsamt renoverad men uppfyller ändå kraven på ett modernt boende.

En insynsskyddad trädgårdstomt omgiven av fantastiska syrenhäckar med skogen nära inpå. Ringlande grusgångar kantade med storgatsten ramar vackert in gården och dess byggnader. Här har du möjlighet att spendera lata sommardagar på det stora altandäcket med sol hela dagen och bjuda in till stora grillfester med vänner och bekanta. När kvällen kommer flyttar man över för mys i det vinterbonade uterummet. Stora gräsytor inbjuder till spel och lek.

Villans entréplan rymmer hall, vardagsrum med modern kakelugn i gammal stil, stort platsbyggt kök med vedspis och öppet mot matplats, badrum, sovrum och tvättstuga. På övre plan finns allrum med kamin, tre sovrum och badrum. På tomten finns dessutom två gästhus varav ett med anor från 1734, dessa hyrs idag ut till hyresgäster vilket bringar intäktsmöjligheter. Det finns även en rejäl lada på tomten med stor potential till utveckling, förrådsbyggnad samt ett vackert växthus. På tomten finns mängder av växter så som syren, äpple, päron, pioner, rosor, körsbär och hallon med mera.
Välkomna på visning och upplev detta unika ställe direkt på plats, detta är definitivt ensamt i sitt slag.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Västervik