Kärravägen 69

Kärradal, Varbergs kommun Se på karta

11 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
166 m²
Biarea
56 m²
Tomtarea
2 332 m²
Byggår
1940
Driftkostnad
44 030 kr/år

När man kommer in på den nyligen krattade gårdsplanen så reser sig denna pampiga 2-plansvilla på ett storslaget sätt. En oerhört vacker och påkostad totalrenovering genomsyrar denna bostad. Fastigheten måste upplevas på plats för att man ska kunna ta in alla genomtänkta detaljer och känslan som finns här.

Historien om Kärraborg, som verkligen är ett hem utöver det vanliga, har en intressant historia om en fransk grevinna som lät bygga det en gång i tiden. Med vackra järngrindar från 1910 som välkomnar och med en 100-årig stentrappa där blåregnets slingrande gröna breder ut sig och blommar med tusentals ljuslila blomklasar. Den ryska vinrankan med sin grova stam ger rik skörd år från år och stockrosorna längs husknuten som ramar in på ett vackert sätt.

Boningshuset är renoverad i tidsenlig stil med stuckatur i taket och på golvet ligger kakelplattorna från Marocko. En välkomnande och häpnadsväckande entré där ringklockan är från England och i köket finns den platsbyggda öppna spisen och AGA-spisen i köket har fem ugnar med olika gradantal för olika ändamål. Den kombinerade tvättavdelningen och badrummet i entréplan är unik i sitt slag med såväl praktiska som estetiska materialval.

Den läckra trappan leder oss till den fina övervåningen. Här finns generöst tilltagna fönsterpartier för fantastiskt ljusinsläpp och en balkong med milsvid utsikt över havet. Väggmålningen i ett av badrummen och i sovrummet ger en känsla om en svunnen tid. Kakelugnen i sovrummet räddades från en diplomatvilla och är den enda i sitt slag. Vidare så finns flera rum så som det gröna biblioteket med böcker från golv till tak och svårslagen utsikt, samt lyxiga rum för klädförvaring. Dessa rummen kan en ny ägare med fördel använda som sovrum.

När nuvarande ägare köpte huset så krävdes det en totalrenovering och de tog då tillfället i akt att renovera med inspiration från historien om huset och lät det återspegla sig i både konstruktion och interiör. Historien om Grevinnan skulle få göra sig påmind och finnas kvar i detaljer och arkitektur, och allt eftersom idéerna gav form allt mer insåg ägarna att tidens epoker måste få återspeglas. Varje rum har sin historia och ett namn för butlerklockorna i hallen.

På tomten finns också en intilliggande fullutrustad ateljé/lägenhet med kök, sovrum, badrum, och det rymliga gårdshuset med värmepump som man kan göra om till ett boende. Vidare så finns en källardel med robusta stenväggar där en vinkällare kan anläggas.

Det är lätt att förstå varför Kärradal är så populärt för både permanent boende och sommargäster. Det är en riktig idyll som är omfamnad av underbar natur, vackra vyer över havet, fantastiska promenadstråk och mängder av fina badplatser. Här finns också riktigt bra pendlingsmöjligheter till både Göteborg och Malmö.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Varberg

Kontakta mäklaren

Mathias Larsson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Varberg
Mäklare Mathias Larsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Varberg
0701-42 96 91

Visningstider

  • 2
    okt
    Sön 2 okt kl. 14:00–15:00
    Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.