Trollkärrsvägen 10

Kivik, Simrishamns kommun Se på karta

13 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
198 m²
Biarea
45 m²
Tomtarea
1 148 m²
Byggår
2002
Driftkostnad
34 250 kr/år

Grönskande äppellundar, pulserande hamnliv, salta havsbad, fiske, lokal handel, finkorniga sandstränder och dramatiska branter. Kivik har flera likheter med en sydländsk badort samtidigt som den genuina bykänslan är tydlig. På en lugn, men central, återvändsgata reser sig den vitputsade villan i herrgårdsstil. Läget är högt med fri sikt över backkrönets och fiskelägets takåsar, vidare ner mot den livfulla hamnen. Vänder ni blicken åt söder skymtar lilla Stenshuvud.

Är den stora drömmen att bosätta sig på bildsköna Österlen - utan att ge avkall på promenadavstånd till inköp, kaféer och restauranger? Här bor ni ett stenkast från fiskelägets centrum och tio minuters gångväg till hamn och badstrand. Den kuperade tomten är scenisk med sin olika nivåer av slingrande stigar, stenlagda ytor, perenner, buskar, blomsterprakt och träd. Miljön är som tagen ur ett trädgårdsmagasin. Att få slå sig ner och njuta av sommarmåltiderna i sällskap med Östersjöns vatten framför och en symfoni av fågelkvitter i bakgrunden är en fröjd.

Även interiört imponerar villan som byggdes i herrgårdslik sekelskiftesstil 2002. Husets arkitektur är ett vackert och passande inslag i det Österlenska landskapet med vitmålad putsad fasad, valmat tak, röda tegelpannor, frontespis, gesims, spröjsade fönster och Simrishamnpardörr. Även garaget är integrerat och smälter fint in i byggnaden. Boytan, utan garage och tillhörande rum, är på totalt 198 kvm och här skall vi framhäva de otroligt låga uppvärmningskostnaderna för bostaden som idag är en mycket viktig del att beakta i ett köp av med dagens stigande energipriser/uppvärmningskostnader. På entréplanet sträcker öppna sociala ytor ut sig i fin förening med både kök och utemiljö. En trappa upp fördelas två sovrum i vardera gaveln och ett centralt allrum med anslutande balkong mot havet. Rymliga badrum finns på båda våningsplanen. Ett modernt boende på en sagolik plats.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Jörgen Jönsson

Bjurfors Österlen
Mäklare Jörgen Jönsson, Bjurfors Österlen
0701641901