Västanvägen 11

Kivik, Simrishamn Se på karta

7 250 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
139 m²
Biarea
51 m²
Tomtarea
1 888 m²
Byggår
1934
Driftkostnad
42 120 kr/år

Så storslaget och samtidigt så charmfullt och behagligt!
På lugn återvändsgata med den porlande bäcken som närmsta granne ligger huset där, på en höjd, och blickar ut över Kivik, havet, hamnen och den parkliknande trädgården. Stämningen som råder är rogivande och harmonisk, och såväl exteriört som interiört är de tidstypiska detaljerna och de utsökta proportionerna från när huset uppfördes 1934 bevarade. Kanske är det så, att detta är en av Kiviks allra vackraste platser.
Via en stentrappa med smäckert räcke hälsas vi välkomna in i trädgården. Ligusterhäckar, silverpäron, rhododendron, lavendel, magnolia, knotiga äppelträd och stenlagda gångar. På framsidan av huset infinner sig känslan av att befinna sig i en mindre skulpturpark. På baksidan av huset har man skapat en plats för umgänge, insynsskyddat och privat med en lite mer "rufsig" känsla. Den infällda vattentrappan porlar stilla men överröstar inte bäcken som flyter fram en bit bort och som skapar en naturlig tomtgräns.

Interiört följer det magiska Österlenska ljuset oss från rum till rum. Det nötta men vackert målade trägolvet känns hemtrevligt under fötterna, takhöjden skapar rymd samtidigt som huset känns inbjudande och ombonat med spegeldörrar, kopplade fönster, värmande eldstäder och generösa utrymmen för såväl umgänge som avkoppling.
På entréplan erbjuds ett bibliotek, ett sällskapsrum med burspråk och utsikt mot hamnen, ett ljust matrum, ett gäst WC samt ett kök med smäcker inredning från Smedstorpskök.

En trappa upp erbjuds en mer privat del med sällskapsrum från vilket man når balkongen och har en magnifik utsikt över takåsar, hav och hamn. Här finns också två sovrum samt ett gemensamt WC med dusch och toalett.

I källaren har man inrett en fullt fungerande gästavdelning med sovrum och separat WC med dusch och toalett. Här finns även ett badrum med platsbyggt badkar och en praktisk tvättavdelning. Dessutom gott om förvaringsutrymmen och ett nätt arbetsrum.

Ett hem som lämpar sig för såväl den mindre familjen som för er med tonårsbarn, eller för er som lever i tvåsamhet men som älskar att få familj och vänner på besök.
Välkommen att boka tid för visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen