Oxåker 1

Kolmården, Norrköping Se på karta

14 000 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
244 m²
Tomtarea
20,3 ha
Byggår
1909-2016
Driftkostnad
105 047 kr/år

Välkommen till Oxåker!
Här finner du en fantastisk hästgård med stora ytor och alla faciliteter för att bedriva en verksamhet.
Runt gården finns stora betesmarker som uppgår till ca 20 ha. Här finns även tre stycken stallbyggnader med totalt 23 boxplatser, skrittmaskin, ett stort fint ridhus om 22x49 m, uteridbana med belysning om 26x47 m samt uthyrningsstugor. Perfekt för ridläger eller annan uthyrningsverksamhet.
I närområdet finns populära semesterställen så som Kolmårdens djurpark och man kan därför under högsäsong med fördel hyra ut stugorna.
Det stora bostadshuset uppgår till hela 244 kvm. Där finns gott om plats för den stora familjen. På framsidan av huset finner man en rejält tilltagen pool om 12x5 m där man kan svalka sig under sommaren.
Härifrån tar du dig snabbt på E4an och det tar drygt 1,5 timme till Stockholm och 40 min till Stockholm Skavsta flygplats.

Bostadshuset har ett perfekt skyddat läge med vacker natur runt knuten. På bottenplan ligger kök, hall och vardagsrum i fil med genomgående trägolv och stora ytor. Köket har moderna vitvaror och en gammal bevarad vedspis. Här finns även en stor matplats. I vardagsrummet finns plats för sittgrupp framför den öppna spisen. Från hallen finns utgång till altanen och det inglasade uterummet där man kan sitta långt in på hösten. Perfekt utrymme för middagar eller andra tillställningar. På bottenplan finns även ett stort badrum med bubbelbadkar, bastu och dusch, handdukstork samt golvvärme. Klädkammare, tvättstuga, gäst WC och kontorsrum/sovrum finns även på detta plan.
På övervåningen finns tre stora sovrum där alla har utgång till balkongen som följer huset. Härifrån har man en härlig utsikt över gården och naturen som sträcker sig runtom. Här finns även ett allrum/tv-rum, två toaletter varav den ena med dusch, samt två klädkammare.

Den stora stallbyggnaden är uppdelad i två olika stall. Stallgångarna är rejält breda och boxarna är ca 3x4 m stora. Här finns även spolspilta, solarium, täckesrum, sadelkammare, foderkammare med vatten och avlopp, tvättstuga samt ett torkrum med avfuktare. I anslutning finns även ett stallkök, med diskmaskin, micro och diskbänk. Dusch och toalett finns också här.
Uppe på logen finns stora ytor för förvaring av hö och det finns separata hönedkast till båda stallen. Även utrymme under tak för att förvara spån eller halm finns.
I den här byggnaden finns även två stora varmgarage med plats för traktor och stor hästlastbil. Stallet är välplanerat med stora, rejäla ytor och mycket förvaring under tak.

I det lilla stallet som idag är uthyrt finns sju stycken boxar. Även här finns spolspilta, sadelkammare, foderkammare och bra förvaringsutrymmen.

Ridhuset som uppgår till 22x49m är ljust och fräscht med sina limträbalkar i taket och med extra mycket fibersand som underlag. Det finns en läktare och bevattningssystem för att hålla underlaget i bästa skick.
Skrittmaskinen med tak har plats för sex stycken hästar. Även här finns bevattning.
Den fantastiska betesmarken, ca 20 ha, har stora hagar med lösdrift och ligghallar.

Det finns fem stycken uthyrningsstugor som uppgår till 20kvm/stuga. Här finns Sovrum, kokvrå, kyl och frys samt ett badrum med WC och dusch.

Här har du verkligen en perfekt hästgård för att bedriva verksamhet. Den ligger mitt i Sverige, i dess vackra böljande natur med hög standard och stora ytor.
Har du fler frågor är du välkommen att kontakta mäklaren.

Läs mer hos mäklaren
Feretti Mäkleri