Villa Kapellet - Lyckornavägen 30A

Lyckorna, Uddevalla kommun Se på karta

5 900 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
170 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
1160 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1880
Driftkostnad
29 235 kr/år
Antal besök
27 646
Dagar på Hemnet
29

Välkommen till Lyckorna och Villa Kapellet anno 1880, ett konstverk och ögongodis för den som gillar unik arkitektur. En magnifik byggnad med välbevarade vackra detaljer och moderna tillägg som bergvärme. Byggnaden tilldelades Uddevalla kommuns byggnadsvårdspris 2020. Utöver huvudbyggnaden finns en verkstadsbyggnad med stora möjligheter. Underbar trädgård i etage med gedigen flora för den växtintresserade.

Byggnaden är från början en mindre timmerstuga som bl.a. hyrdes ut under Ljungskiles kurortstid i slutet på 1800-talet. Byggnaden har byggts om de senaste åren och har förärats detaljrikedom utöver det vanliga. Hantverk, återbruk och historia har varit några av ledorden vid byggnationen. Sällan ser man ett bostadshus som är så annorlunda men samtidigt så genuint sammanhållet, en blandning mellan modernt och gammalt. Mönsteretsade järnplåtar på golvet i köket, ett smidesträd i hjärtat av huset, tre eldstäder, glasveranda med originalfönster från restaurang Gamleport i Göteborg. Ytterdörr och breda fönsterbänkar i marmor från gamla skolan i Lysekil och mängder med detaljer och återbrukade delar från andra hus och byggnader.

- Kommunalt VA
- Bergvärme
- Fiber vid tomtgräns
- Fastigheten är besiktigad och doldafelförsäkrad.

Som boende på Lyckornavägen njuter du av närheten till hav, båtliv, skärgårdsöar och solglittrande vågor.
Härifrån leder en gång till Treklövervägen och vidare ner till Kungsparkens badplats, en nätt promenad om 450 m.

På närliggande restauranger äter du mat direkt från havet eller upptäcker nya smaker på restaurang Lyckorna brygga, Flera badplatser finns på gångavstånd liksom Lyckorna golfklubb med 18-håls bana.
Ljungskile har en historia som anrik och välkänd bad och kurort sedan slutet av 1800-talet. Idag är Ljungskile en expansiv ort med turism, näringsliv och handel. Kort pendlingsavstånd via E6:an till Göteborg och närheten till den Bohuslänska kusten lockar många. Att pendla från Ljungskile är enkelt då man tar sig vidare både norr och söder ut med täta kommunikationer via tåg & buss.

Den här fastigheten bör upplevas på plats - varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Uddevalla

Kontakta mäklaren

Peter Malm

Fastighetsbyrån Uddevalla
Mäklare Peter Malm, Fastighetsbyrån Uddevalla
070-330 69 53