Wernskjöldsgatan 27

Malmen, Kalmar kommun Se på karta

6 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
135 m²
Tomtarea
252 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Driftkostnad
53 600 kr/år

Nu finns möjlighet att köpa en villa i centrala Kalmar som är totalrenoverad 2004. Bostaden är på 135 kvm i två plan samt stor källare. Renoveringen ritades av arkitekt Mats Dahlström och utfördes av NCC. Fastigheten är ursprungligen från 1948 och arkitekt var då Evald Claesson. Fastigheten byggdes för att inrymma mjölk & speceri butik på bottenplan och en lägenhet i ett plan över butiken. Fastigheten fick senare under 1980-talet annan verksamhet och byggdes om igen.

2004 byggdes översta planet till och har en takterrass på 20 kvm i sydväst med sol större del av dagen. På övre planet finns vardagsrum med täljstenskamin, två sovrum, badrum samt klädkammare. På bostadens nedre plan finns kök, sovrum, sovrum/kontor, badrum, gästtoalett samt två vardagsrum i fil med öppen spis med Keddyinsats. Även på detta plan finns en stor balkong på ca 8 kvm.

Trädgården ligger mot söder och är helt insynsskyddad. Större delen av tomten är stensatt. Här finns plats för stora utemöbler och möjligheter att samla många och grilla på kvällarna. Vackra klängrosor och gröna växter runt planket gör hela uteplatsen som en liten oas mitt i stan. Trädgården nås från bostaden via trappan ner från balkongen eller via porten från Lindölundsgatan, perfekt när man kommer hem på cykel.

På entréplanet finns en lokal som idag är uthyrd. Lokalen genererar en intäkt på 88 200 kronor plus moms per år. Under hela huset finns källare. Största delen disponerar fastighetsägaren och här finns tvättstuga, två förråd och pannrum. En mindre del av källaren disponeras av hyresgästen som hyr lokalen i entréplan.

Välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Kalmar

Kontakta mäklaren

Mats Arnesson

Svensk Fastighetsförmedling Kalmar
Mäklare Mats Arnesson, Svensk Fastighetsförmedling Kalmar
+46768838383