Skonberga Mellangård 1

Mjölby kommun Se på karta

4 395 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
2 077 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1800
Energiklass
D
Driftkostnad
34 790 kr/år

Vi kan nu med största nöje presentera denna lantliga idyll bland böljande åkrar på den vackra östgötaslätten.

Välkomna till Skonberga Mellgård 1 och detta drömhus - Här kan ni njuta av en lugn, fridfull miljö och få utlopp för hög trivsel både inomhus och utomhus. Nuvarande ägare har med mycket kärlek och stor noggrannhet skapat och format ett vackert hus med stil och snickarglädje, men samtidigt lyckats bevara känslan av det gamla.

Via den grusade uppfarten tar ni er fram till det röda huset om 180 kvm som är uppfört i slutet av 1800-talet. Här möts ni av en fantastik amerikansk veranda med en centrerad huvudentrén. När ni kliver in i detta vackra hem är det första ni möts av en inbjudande hall med klinkergolv, platsbyggd bänk och hatthylla. Vidare så erbjuder entréplanet ett trevligt sällskapsrum med braskamin och fina stuckaturer, ett påkostat och smakfullt kök med marmorskivor, en drömmig punchveranda som erbjuder ett härligt ljusinsläpp från fönster i tre olika väderstreck. Detta gör att köket är den givna samlingspunkten i huset. I anslutning till köket finns ett gästrum med fint trägolv. Husets duschrum med wc finns i anslutning till detta rum. Trappan till övervåningen nås via ingången från gaveln och från gästrummet. Övervåningen omfattar tre rum varav två väl tilltagna sovrum var av ett med access till klädvård och wc. Vidare finns ett bibliotek med gjutjärnsspis, platsbyggda bokhyllor och en exklusiv bänkskiva i marmor från Italien. Biblioteket har en hög mysfaktor och här har ni även husets bästa utsikt mot trädgården och åkrarna bortom horisonten.

Till huset hör en välskött och rogivande trädgård som är fint inbäddad av grönskande träd och buskar. På husets framsida finner ni en uteplats under en mysig pergola. Runt stora delar av huset finns ett stort altandäck med loungeavdelning och ett infällt spabad. Altanen erbjuder flera möjligheter att inreda med fler trädgårdsmöbler efter solens rotation. På baksidan av huset möts ni av en välskött gräsmatta där barnen kan leka i en trygg och kreativ miljö. På tomten finns en liten ladugård med ett golvat loft. Ladugården har flera praktiska utrymmen och här finns möjlighet att bygga om en del av utrymmet till garage.

Nuvarande ägare har låtit utföra flera stora och kostsamma renoveringar så som nytt yttertak, dränering med nytt dagvattensystem och inkommande vatten, ny fasad, installation av fiber, ny inkommande el och radonsug. Huset värms upp genom jordvärme och har idag låga driftskostnader.

Skonberga Mellangård 1 ligger cirka 10 minuters bilfärd från Depot handelscentrum i Mantorp med mataffär, apotek och klädaffär mm. I närheten finns lilla samhället Normlösa med förskola och skola för dom små barnen. Till Linköping är det 25 minuters bilfärd.

Välkommen med din intresseanmälan!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Mjölby

Kontakta mäklaren

Daniel Lahdo

SkandiaMäklarna Mjölby
Mäklare Daniel Lahdo, SkandiaMäklarna Mjölby
0703341928