Berga Mellangård 1

Mjölby, Mjölby kommun Se på karta

4 195 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
260 m²
Biarea
25 m²
Uteplats
Ja
Driftkostnad
38 000 kr/år

VÄLKOMMEN TILL UNDERBARA BERGA MELLANGÅRD, ETT PERFEKT GENERATIONSBOENDE, GÅRD FÖR SMÅSKALIG DJURHÅLLNING OCH ETT LIV PÅ LANDET MED STORA GENERÖSA YTOR!

I Berga Mellangård 1 finns en fantastiskt fin möjlighet till egen “bullerby” med två bostadshus, ladugård och maskinhall. Här ryms garage och förråd med alla möjligheter till verkstad, småskalig djurhållning eller egna höns, fastigheten är ett drömläge för den som vill bo med närhet till småstadens utbud med egen gårdsmiljö. Här bor man i charmerande bebyggelse med småskalig gårdskänsla där läget går mitt emellan Sya och Mjölby med fantastiska omgivningar.

Huvudbyggnaden har ursprung från 1800-tal vilket ger fina och välbevarade proportioner och charmiga detaljer. Själva tomten är intagande med lekfulla plana ytor med fruktträd och härliga uteplatser i varierande sol och skugga. Förutom den uppvuxna växtligheten på tomten omges man av skog, äng och åkrar som ger en vacker inramning till läget. Syrenhäcken leder fram till huvudbyggnaden och grusgången mynnar ut i en rundel framför huset. Trädgården erbjuder gott om fruktträd, njut av frukten från 14 st äppelträd med sorter som bland annat Ribston, Oranie, Säfstaholm och Melon. Utöver detta två bigarråträd, flera körsbärsträd och plommonträd.
Fastigheten omfattar ca 1,3 ha vilket ger möjligheter för mindre djurhållning eller odlingsintresse. För dig med bilintresse finns också goda möjligheter genom maskinhallen, garage och stor parkeringsyta.

Huvudbyggnaden är i fint skick med en veranda som välkomnar till hall med plats för ytterkläder. I entréplanet finns ett större vardagsrum med härligt ljus från två håll samt kakelugn.
Ett rymligt kök med funktionella arbetsdelar samt utgång till uterum och altan i härligt söderläge ansluter till vardagsrummet med fönster från flera håll. Här finns gott om rum för matplats och i övre etage nås ett större allrum.
Övre planet rymmer tre stora sovrum med fina detaljer och en kakelugn även här. Förvaring i klädkammare eller garderober ryms också. Häruppe finns även ett större badrum med hörnbadkar och dusch. Källarplanet rymmer ett sovrum eller möjlighet till hobbyrum, lekrum eller kontor. Praktisk inbyggd förvaring med bland annat skafferi.

Intill huvudbyggnad finns flygeln som rymmer allrum med braskamin, kök och matrum, tvättstuga samt dusch och även badrum och sovrum i övre planet. Flygelbyggnaden är nog stort att använda som familjevilla vilket ger denna gård fler möjligheter; så som generationsboende eller hyresgäster om så önskas.

Timmerstugan som är en del av gårdsmiljön har en fin öppen spis med möjlighet till sovplatser. Perfekt för gästhus eller extra plats för hobbyrum som även har loft.

Det finns en stor ladugård där ena delen utgör ett dubbelgarage och den andra delen en möjlighet att skapa ett utrymme för djurhållning. Utanför denna del i direkt anslutning finns tillhörande åkermark och möjlighet att anlägga vall/ bete. Ovan garaget finns ett stort loft, perfekt att nyttja till de stora festtillställningarna och duka upp till långbord eller dansgolv. Eller varför inte ett hobbyrum för barnen eller biorum?

Här finns också en fristående maskinhall, samt förråd som även nyttjats som hönshus. Tomt och trädgård är tilltalande med inramningen av omgivningarnas växlande färgskala efter årstid. Några minuters bilresa till Mantorp eller Mjölby. Busshållplats och skolskjuts till barnen finns nära. Härifrån är det bara ca 2 km till påfart till E4an.Cykelbana finns även både till Mjölby, Sya och Mantorp. Ett insynsskyddat läge med härlig charm och stor potential och gott om varierat utbud av natur och rekreation invid Solbergas reservat eller skidspåret vid Sya som exempel.

Välkommen till en unik chans att förvärva en mindre gård strax utanför Mjölby!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Mjölby

Kontakta mäklaren

Elin Weidt

Svensk Fastighetsförmedling Mjölby
Mäklare Elin Weidt, Svensk Fastighetsförmedling Mjölby
+46707181226