Flottiljvägen 16

Näsbypark, Täby kommun Se på karta

15 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
206 m²
Biarea
16 m²
Tomtarea
1 503 m²
Byggår
1952
Energiklass
D
Driftkostnad
45 725 kr/år

Varmt välkommen till denna ståtliga 50-talsvilla med mycket charm och omsorgsfullt bevarad originalkaraktär i harmoni med modern bekvämlighet och interiör. Allt i optimalt läge några minuters promenad från Näsbyparks Centrum med service och kommunikationer, och även med gångavstånd till badplats, grönområden, förskolor och skolor.

Bostaden drar blickarna till sig med sin fina utformning och ljusa tegelfasad, och innanför väntar ett rymligt hem med härligt vardagsrum i vinkel, fem stora sovrum och en solig uteplats som nås från både kök, vardagsrum och master bedroom. Uteplatsen i soligt söderläge på den övre baksidan ligger insynsskyddat mot en grön och fin gräsmatta inramad av träd och grönska. På tomten finns även en fantastisk rikedom av fruktträd och bärbuskar: två sommaräppelträd, ett vinteräppelträd, plommonträd samt svarta och röda vinbär, rabarber, hallon, jordgubbar och smultron. Det är bara att plocka och njuta i bärpajer och smoothies!

Utöver vardagsrummets ståtliga Roslagsspis finns en mysig braskamin i hallen och på entréplanet finns ett skönt ”hemmaspa” med bastu. Hela huset är överlag väl underhållet och smakfullt renoverat både interiört och exteriört.

Värd att lyfta fram lite extra är den arkitektritade tillbyggnaden i sibirisk lärk. Denna del byggdes 2003 och har gett huset ett magnifikt master bedroom med generös takhöjd upp till nock. Underdelen av tillbyggnaden är ett isolerat förråd som nås utifrån och är ett perfekt extrarum att använda som kontor, gästrum, gym, hobbyrum eller kanske tonårsbostad med egen ingång. I samband med utbyggnaden gjordes även ett flertal andra renoveringar inklusive nytt kök med utbyggnad i form av ett ”burspråk” mot gatan. Även carport, staket och östra altanen med trappa är gjorda i sibiriskt lärkträ.

Villan har genomgående parkettgolv utom våtrum och hall som har klinker. Merparten av huset har behaglig vattenburen golvvärme. Fastigheten bjuder även på värdefulla extrautrymmen som matkällare och vinkällare. Den är även energisnål och driftekonomisk tack vare bergvärme.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Lina Roslund

Berggren & Hörle Fastighetsmäklare AB
Mäklare Lina Roslund, Berggren & Hörle Fastighetsmäklare AB
+4670-7224346