Gruvvägen 8

Nyköping, Nyköpings kommun Se på karta

5 295 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
120 m²
Biarea
108 m²
Tomtarea
589 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1943
Driftkostnad
42 650 kr/år

Varmt välkommen till ett unikt hus med härlig atmosfär och mycket karaktär. Här stiger du in i ett ljust och öppet hem med stora sociala ytor. 120+108 mycket välskötta kvadratmeter fördelat på sex rum och kök. Entréplanet erbjuder en ljus hall med slitstarkt klinkergolv, ett stort och luftigt vardagsrum med ljusinsläpp i fyra väderstreck samt utgång till altan. Ett trevligt och ljust kök med fönster i två väderstreck, två bra sovrum samt en toalett. I källarvåningen finns en rymlig hall med golvvärme och infrabastu, tre sovrum varav ett större med klädkammare, tvättstuga, pannrum med groventré, matkällare samt ett helkaklat och fräscht badrum med golvvärme. Till huset hör en lummig och insynsskyddad trädgårdstomt med gräsytor, fina planteringar buskar, träd och häck. Här finns även en mysig damm. Detta är en av Gruvvägens absolut finaste villor.

Bostaden är attraktivt belägen med något högt läge ovanför Nyköpings centrum och med bekväm närhet till det bästa Nyköping har att erbjuda - perfekt för er som ställer höga krav på er boendemiljö! Här bor man centralt med kort promenadavstånd till kommunikationer, skolor, badanläggning, friluftsområde och välsorterat köpcentrum.

Säljaren berättar:
Här har jag bott och trivts sedan 1989. Under min tid som ägare av denna fantastiska fastighet har jag genomfört karaktärs- och funktionsförbättringar Jag har med omsorg och försiktighet förstärkt byggnadens karaktärsdrag med utgångspunkt från den sluttande tomten mot angöringsgatan och den relativt smala friytan mellan byggnaden och tomtgräns mot grannfastighet skapat en öppen avskild trädgård inom gårdsmarken ovan byggnaden.
Den sluttande tomten har delvis förstärkts med en "vattentrappa" som har sin vattenkälla vid högt liggande mur ner via en planteringsdamm som mynnar via ett inbäddat utlopps tegelrör i en lite öppen vattendamm. Anläggningen förstärker en rofylld upplevelse såväl tidig morgon som mot aftonens smyg­ande skymning.
Var sak har sin tid och nu är det dags för mig att flytta från detta fantastiska hem. Jag hoppas att nya ägarna kommer att trivas här på samma sätt som jag har gjort.

Välkommen att anmäla intresse!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Nyköping

Kontakta mäklaren

Mohammed Mouaid

Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
Mäklare Mohammed Mouaid, Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
+46733621905
Guldhemmets logotyp

Vinnare

Årets Mäklarpersonlighet

Guldhemmet 2021

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.