Vintapparegatan 6

Ödåkra, Helsingborg Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
160 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
670 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
34 200 kr/år

Vacker och unik sekelskiftesvilla i Ödåkra! Många tidstypiska detaljer finns bevarade och planlösningen ger plats till både den stora familjen och det stora umgänget med härliga samvaroutrymmen såväl i entréplan som på ovanvåningen!

Välkommen till "Gustafs minne", ett hus som står omnämnt som en byggnad av särskilt värdefull bebyggelse i den bevarandeplan som finns upprättad över Ödåkra. Ett par av de originaldetaljer som kan lyftas fram är den robusta naturstensgrunden, den rikligt utsmyckade Frontespisen samt fasader av vit puts med dekorativa hörn och band av rött tegel. Alla tidstypiska attribut från det tidiga 1900-tal då huset uppfördes.

Redan entrén till huset är något utöver det vanliga med dess verandaliknande hall som badar i ljus från de stora fönstren. Ett härligt välkomnande in i bostaden!
Entréplan erbjuder gott om ytor som lämpar sig väl för umgänge både till familjelivet och till härliga middagsbjudningar med släkt och vänner!
Stort vardagsrum i vinkel och praktiskt kök knyts samman av den "mingelvänliga" hallen!

Utöver samvaroutrymmena erbjuds det även gott om plats för det mer vardagliga livet genom ett badrum på vardera bostadsplan och fyra stora sovrum samt ett praktiskt allrum på ovanvåningen som lätt blir familjens eget krypin med plats för både lekyta och tv-hörna.

Källare med mer oömma utrymmen såsom tvättstuga, pannrum och förråd finns under ungefär halva byggnaden och utanför huset ligger en större garagebyggnad med två portar samt plats för diverse förvaring.
Dessutom finns en fint uppväxt trädgård med olika delar där man enkelt kan följa solens gång från morgon till kväll tack vare dess läge åt företrädesvis söder och väster!

Ett hus med massor av charm som det är enkelt att förälska sig i! Välkommen att boka visning med ansvarig mäklare!

Läs mer hos mäklaren
3etage Fastighetsmäklare