Flatön 433

Orust, Orust kommun Se på karta

10 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
110 m²
Biarea
124 m²
Tomtarea
4 068 m²
Byggår
1972

Fridfullt beläget lanthus om 234 kvm med saltvattenspool (uppvärmd via solvärme) samt vackra vyer över ängar och Malö Strömmar. 6 rymliga rum och kök. 2 badrum. 2 öppna spisar. Tillbyggt, sällskapligt glasrum om 40 kvm med öppen spis och naturscenerier. En större stenläggning omgärdar poolen och poolhuset. I en del under pergolan, beväxt av vindruvsplantor, finns en större sittgrupp för sköna sommarkvällar. Fiber är installerat. Fastigheten är ansluten till kommunalt Va. Uppvärmning sker via berg- & solvärme. Avstyckning av 2 tomter kan medges. Allt nära Handelsman Flink!

Ta bilfärjan från Morlanda till Malö och vägen till Flatö och Handelsman Flink. Därefter första vägen till höger in i det idylliska landskapet. Sedan första vägen till vänster och ni är framme!

Det fridfulla lanthuset ligger på kullen och blickar ut över markerna ner mot vattnet. Vi går in. I hallen finns en större skjutdörrsgarderob och även en öppning till köket. Ett komplett och praktiskt arbetskök, öppet åt två håll. Vardagsrummet med sina stora glaspanorama lockar oss in i denna mäktiga rumsvolym med bland annat en öppen spis, ekparketter och inbyggda spots. Rummet är möblerat med bland annat en större sittgrupp. I en del intill är den naturliga platsen för en matgrupp och utgång till glasrummet om 40 kvm med öppen spis och de natursköna vyerna. En avkopplande miljö för både kropp och själ. Skjutdörrar ut till terrassen med markis och skyddat läge.

Från hallen nås ett genomgångsrum som idag används som TV-rum. Innanför är ett snyggt kaklat badrum med altandörr till entrésidans uteplats. Innanför och med direktaccess ligger Master bedroom med skjutdörrsgarderober.

Suterrängplanet nås utifrån och har karaktären av gästvåning med två sköna sovrum, garderober och badrum med separat tvättstuga. Längst in är ett stort förrådsrum med bland annat bergvärmeinstallation.

Poolområdet ger lite semesterkänsla med den stora stenläggningen runt om. Poolen, med sina mått 6 x 12 meter och grund i ena delen och 2 m djup i den andra, är fylld av saltvatten och uppvärmd via solvärme. I kortänden av stenläggningen finns en pergola med glasväggar i norr och söder samt glastak. Några vindruvsstockar har med åren etablerat sig och bidrar till den lite kontinentala känslan. Här är möblerat med ett matbord och stolar för trevliga måltider. Grillen står intill. I andra änden av poolen finns poolhuset med maskinrum samt omklädnadsrum.

En kort och gott fantastisk harmonisk plats att vara på. Underbar natur att vandra i för att inte tala om skärgården med Malö Strömmar och ut i havsbandet med Ellös, Käringön och Grundsund.

Det går att bada från bryggan i viken nedanför samt att hyra båtplats.

Blivande Orust Kila 1:139 kommer inneha en areal på 4068 kvm.
Det kan gå att avstycka två tomter om så önskas.

Ägaren berättar;
"1987-1988 byggdes hela huset om.
Ny el och vatten installerades.
1994 delar av dräneringen lades om resten gjordes 2022.
2004-2006 byggdes nytt kök och badrum på entrévåningen.
2008 byggdes duschrum och 2 sovrum i undervåningen.
Nya golv.
2008 anskaffades bergvärme.
Taket mot väster täcktes med solpanel som på sommaren används till att värma poolen.
Under 2005 och 2008 anlades terrasser runt huset.
Byggde in mot norr och väster glasskydd vid poolen där vi odlar vindruvor.
Poolhuset byggdes om.
2008 byggdes trappa i poolen.
2020 byttes fönsterna i vardagsrummet.
I olika omgångar har fönsterna runt pooluterummet bytts ut.
2010 byggd

Läs mer hos mäklaren
Ahre Villor & Våningar

Kontakta mäklaren

Tomas Ahre

Ahre Villor & Våningar
Mäklare Tomas Ahre, Ahre Villor & Våningar
0705 250650

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.