Gärarp 708

Österlen Gärarp, Tomelilla Se på karta

12 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
420 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
3 408 m²
Byggår
2008
Driftkostnad
59 938 kr/år

Unik villa med milsvid utsikt över Österlens böljande vackra landskap, med spatiösa och generösa ytor där varje detalj andas kontinentens södra breddgrader. Här finns ett ljus och en atmosfär som många låter sig förälskas i. Välkommen till Österlen.

Här kan du njuta av den så vackert ombyggda stallbyggnaden som idag är en toppmodern bostad med många smakfulla detaljer. Du ser de olivgröna fönsterpartierna med vackra spröjs som ger en känsla av att du befinner dig på en vingård i Toscana. Den gamla ruinen invid gårdsplanen har förvandlats till en fantastisk plats för avkoppling med en känsla av sydländsk miljö. Här finner vi en pergola och vinrankor som klär in denna rofyllda plats. Detaljer på fasaden höjer och följer samma känsla. Det är förföriskt, unikt, vackert och mycket tilltalande. Gårdsplanen är täckt med prydnadssten, underbara planteringar och en generös terrass på trädgårdssidan för både lugn, härliga middagar eller en stund i solen.

Bostaden omfattar ca 420 smakfulla och spatiösa kvadratmetrar fördelade på två våningsplan. I de gemensamma ytorna på entrévåningen skapar de vackra vitputsade väggarna tillsammans med det genuina grå betonggolvet en stilren, klassisk och tilltalande kontrast. Det vackra lantliga köket med sin klassiska Aga spis, som både värmer och klär köket på bästa sätt, skapar tillsammans med de öppna sällskapsytor i både entré såväl som kökets matplats en unik och tilltalande atmosfär. Ljuset som kommer från det fantastiska sällskapsrummet är påtagligt. Ett sällskapsrum, med flera rum i rummet, som mäter ca 140 kvm och där den centralt placerade eldstaden kan avnjutas oavsett var vi befinner oss i rummet. Sällskapsrummet är bostadens naturliga hjärta med sina vackra tegel- och stentrappor, ljuset från fönsterdörrarna i tre väderstreck och atmosfären i rummet. Det är här du umgås med familj och vänner och det är här du lever. På entrévåningen finner vi också ett badrum, smakfullt med badkar i koppar och med tilltalande detaljer i både golv och väggar.

Ovanvåningens salong med eldstad och öppet upp i nock sammankopplas vackert med entrévåningen genom de båda vackra tegel- och stentrapporna. Ett underbart sällskapsrum där de låga fönsterpartierna ger ljus och en härlig atmosfär. Synliga takstolsben som tillsammans med den atmosfär som skapas genom att det är öppet upp i nock blir imponerande vackert. På ovanvåningen finner vi dessutom tre utmärkta sovrum, samtliga med mörkt lackade golv samt öppet upp i nock. Det största sovrummet med förförisk och milsvid utsikt i söder där man under klara dagar kan ut över det böljande landskapet ändå ner mot Kåseberga och samtidigt är rummet väldigt generöst och dessutom mycket trivsamt. På ovanvåningen finns även ett mycket fräscht badrum med dusch. Inredningen följer den italienska stilen med diskret och elegant färgsättning. Det finns dessutom ett mindre gästrum. Idag används detta som klädkammare. Ovanvåningen ger oss samma trivsamma och tilltalande känsla som bostadens entrévåning.

Denna underbart vackra byggnad där man låtit fastigheten utvecklas från stall till en imponerande bostad. Under de senaste åren har nuvarande ägare låtit förädla och renovera fastigheten ytterligare. Atmosfären, känslan och det fria vackra läget gör denna fastighet unik i sitt slag.

Välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri