Flenshult kvarn 1

Pauliström, Vetlanda kommun Se på karta

3 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
205 m²
Tomtarea
3 115 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Driftkostnad
23 586 kr/år

Nu ges chansen att uppfylla din dröm om att få bo i ett gammalt vackert hus med anor från 1700/1800 talet. Varmt välkomna till Flenshults kvarn!

Husets uppenbara charm bedårar besökaren. Det rara och idylliska präglar både hus och tomt. En stor och lummig trädgård, i stor utsträckning insynsskyddad. Här – under himlavalvet - är man del av allt men ändå vilsamt ifred. En utmärkt plats för skapande och rekreation. Omsorgsfullt, välplanerat och bekvämt.

Bostaden uppfördes i början av 1700/1800 talet men har successivt renoverats framförallt de senaste 40 åren. 2012 byggdes bostaden ut till ca 100 kvm och i samband med det isolerades även det gamla huset med ny utvändig träpanel. Fastigheten har godkänd 3 kammarbrunn med infiltration från 2008 samt djupborrad brunn med god vattenförsörjning. Uppvärmning sker via bergvärme. Ett omfattande arbete har gjorts av den nuvarande ägaren med en känsla för byggnadsvårdsdetaljer. Resultatet är en fröjd för såväl kropp som själ. Tack vare det känns huset genuint och äkta. Förutom att bostaden bär på en spännande historia, möts du här av stora härliga rum, med många fönster och fantastiskt ljusinsläpp. Här har man tagit tillvara på husets potential och omvandlat denna fantastiska diamant till ett unikt boende om 6 rum och kök med en sagolik känsla. Det rymliga, lantliga köket med fungerande vedspis vetter mot sjön. Här kan du dagligen njuta av den magiska sjöutsikten. Flera stora och fina sällskapsytor - Perfekt för stora middagar med familj och vänner. Fyra sovrum, badrum , gästtoalett samt pannrum med bergvärme.

Trädgården följer årets växlingar och marken vävs som en ständigt skiftande matta. En egen värld. Omsluten. Prunkande. Väldoftande. För att fånga solen under dagens alla timmar finns flera uteplatser att välja mellan. På den charmiga altanen kan du njuta av morgonkaffet medan solens strålar värmer, ta ett morgondopp eller basta i bastuhuset? Njuta av kvällsmiddagen på trädäcket och se sjön i ständig förändring. Soluppgång som solnedgång. Den stjärnklara kvällshimlen... Livskvalité! Kan det bli så mycket bättre?

Ja - för den som har gröna fingrar och älskar blommor, planteringar eller djur och natur finns det gott om ytor. Höns, hund, katt kan med enkelhet leva i samklang. För dig med stort umgänge finns även på tomten ett rött boningshus som använts som gäststuga. Uthus med vedbod och förråd samt garage. Med sina generösa ytor och det lantliga läget passar huset perfekt för barnfamiljen eller om du bara vill ha gott om utrymme.

Säljarna har vårdat bostaden med kärlek under sina år, och nu söker vi nästa ägare som vill förvalta och förädla denna fantastiska bostaden.

Varmt välkomna på en minnesvärd visning av ett ögonskönt hus i en idyllisk miljö - Flenshults kvarn 1!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Hultsfred

Kontakta mäklaren

Edyta Hammar

Svensk Fastighetsförmedling Hultsfred
Mäklare Edyta Hammar, Svensk Fastighetsförmedling Hultsfred
+46768035487