Röjeråsen Tammeråsvägen 16

Röjeråsen, Rättviks kommun Se på karta

3 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
157 m²
Tomtarea
2 595 m²
Byggår
1954
Driftkostnad
50 577 kr/år

Fantastiskt villa i mycket gott skick och med gedigna materialval! På Tammeråsvägen 16 i Röjeråsen bor man på en mycket vacker plats och med god närhet till skidspår och natur enbart ca 10 min från Vikarbyn där vi b la finner bad, restaurang, skola och affärer.

Inte bara den vidunderliga utsikten över vidsträckta skogar och de blå bergen för tankarna till Colorado. Det gör också känslan av frihet, tystnad och livskvalitet som finns i Röjeråsen och i huset på ”Smibacken”. Från början en timrad stuga som fått växa med tiden. Allt gjort med känsla och hög kvalitet. Och med många eldstäder. I den gamla delen är det Dalarna som råder med platsbyggda skåp och knastrande vedspis i köket. Matsalen med de höga spröjsade fönstren för tankarna till Carl Larssongården. Storstugan har bjälkar inspirerade av Zorngården och en enorm öppenspis i ranchstil. Också den läckra bad/spa-delen med bastu med plats för många, för tankarna till ”over there”. I den vedeldade badtunnan kan man njuta av svindlande stjärnhimmel och se ljusen glittra från slalombacken i Gesunda. Tre sovrum och två gästhus ger gott om plats för både familj och vänner. Stor härlig trädgård med fruktträd, odlingsmöjligheter, hönshus, lekstuga och nybyggd jordkällare.
Smibacken är ett ställe för frilufts- och naturälskare med vandringsleder och skidspår runt knuten. Här finns stillhet och aktivitet. Flera slalombackar på kort avstånd.
Röjeråsen är en trivsam och levande by. Här finns småskaligt jordbruk, ekologiskt ”skafferi” med grönsaksförsäljning, aktiv bystuga med midsommarfirande och pubkvällar, sportklubb med hockeyrink och med många barnaktiviteter som luciatåg med häst och vagn. Här finns pulkabacke och trefaldighetskälla. Bara några kilometer bort ligger Vikarbyn med affär, crèperie, bistro, skola och i sommar öppnar en liten båtkrog i hamnen. Badplats och Backlunds b&b. I Rättvik finns allt man behöver i form av service och charmigt småstadsliv.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Rättvik

Kontakta mäklaren

Kennet Kniif

Fastighetsbyrån Rättvik
Mäklare Kennet Kniif, Fastighetsbyrån Rättvik
070-394 23 98
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas