Alefjällsvägen 5

Sjövik, Lerum Karta & restider

2 650 000 kr
VillaVilla

I trivsamma och natursköna Sjövik har man ett lantligt men centralt boende med en härlig atmosfär. Det är promenad- och cykelavstånd till det mesta, grundskola årskurs 1-5, två förskolor, en servicebutik, Hagströms Lanthandel, samt naturupplevelser och svalkande bad i Mjörn vid bl a Prästens brygga (sandstrand och klippor). Gillar man båtliv så finns det en fin båthamn inom bekvämt gångavstånd. För den idrottsintresserade finns Sjöviks SK som är mycket aktiva i samhället. Bra kommunikationer med buss eller bil, det tar ca 40-45 min med buss till centrala Göteborg från busstationen och ca 20 minuter till Alingsås. Det är endast en mil till Gråbo med vårdcentral, apotek och välsorterade affärer. Sjövik ger begreppet en levande landsbygd en ny dimension med alla möjligheter till upplevelser i närliggande områden och på orten.

Här kommer man upp på den rymliga farstukvisten innan man stiger in i hallen. Väl inne så står man i en ljus och välkomnande hall med plats för kappavhängning, mild färgsättning och parkettgolv. Direkt innanför entrédörren har man en liten gästwc med handfat och toalett också här ljusa färger. Lite längre ner i hallen på höger sida ligger det praktiska och välplanerade köket, mycket förvaring och arbetsytor. Vardagsrummet med en öppen spis, moderna färger och parkettgolv rymmer soffgruppen och tv-möbeln. Den öppna spisen bjuder på mys då nordanvinden viner runt knutarna eller efter den kyliga långpromenaden i de närliggande natursköna områdena. Innanför vardagsrummet ligger den väl tilltagna matsalen, också här modern färgsättning, med utgång till den stora väderskyddade altanen i söder. Sovrum 1 ligger till vänster i hallen och är genomgångsrum till sovrum 2, båda är stora och har plats för i sovrum 1 en stor enkelsäng och arbetshörn och i sovrum 2 dubbelsäng och skjutdörrsgarderob.

När man kommer upp till övre plan så är man i allrummet med takkupa så blir det ganska rymligt, plats för tonårshäng eller som lekrum för de små i familjen. Sovrum 3 som ligger till vänster om allrummet är stort och har plats för en stor dubbelsäng och arbetshörn, smart förvaring i sidovindarna. Sovrum 4 är lite mindre och har plats för en stor enkelsäng och arbetshörn. Badrummet med ett lite äldre stuk har det nödvändigaste, wc, handfat och badkar, härifrån kommer man också ut till en väl tilltagen sidovind.

Källarplan, här landar man i en hall med utgång mot framsidan av huset, här finns ett litet förrådsrum. Det gamla garaget ligger till vänster i hallen och är väl tilltaget. Pannrummet ligger till höger om hallen och här bor pelletspannan. Rakt fram ligger en liten gillestuga med en öppen spis (eldningsförbud). Höger om gillestugan så har vi tvättstugan, här finns också dusch och bastu. Vänster om Gillestugan ligger det en matkällare. Med tillträde från utsidan så finns det ett stort hobbyrum, det går att lösa med dörr från antingen gillestugan eller från matkällaren. Detta utrymmet kan vara idealiskt för egen verksamhet om man så önskar.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Boarea
145 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
1 190 m² tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
36 580 kr/år
Byggår
1957
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Alefjällsvägen 5 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 650 000 kr
Driftkostnad
36 580 kr/år

Statistik

4 301
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 12 dagar sedan, den 30 november 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips