Ringgatan 10

Skänninge, Mjölby kommun Se på karta

2 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
136 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
725 m²
Byggår
1934
Driftkostnad
15 816 kr/år

Välkommen till Ringgatan och ett trivsamt villaläge i idylliska Skänninge. Här bor man i en vacker ort med anrik historia och välbevarad charm där historiens vingslag gör sig påminda i kullerstensgator och torg med Vårfrukyrkan och den slingrande Skenaån som härliga inslag i stadsmiljön. Skänninge är en av Sveriges äldsta städer och idag kanske mest känd för sin uppskattade ”Skänninge marknad” och de vackra omgivningarna av den östgötska slätten.
Här finns en fastighet uppförd 1934 i ett och ett halvt plan med källare där man inrett våningsplanen i två separata lägenheter. Detta ger en fantastisk möjlighet till boende med uthyrningsdel eller generationsboende med ljusa ytor och fräsch interiör. Tomten omges av en plan gräsyta och parkeringsplats på grusad uppfart.
Entréplanet nås via takad förstukvist varifrån man når den inre hallen. Från entrén finns access till det nyrenoverade och helkaklade duschrummet med dubbla duschar, tvättmaskin och kommod. Det finns även förvaring och plats för ytterkläder invid hallen med klinkergolv.
Vardagsrum och kök hänger samman som en, stor enhet med öppna, ljusa ytor som ges ljus från två håll och fina sällskapsmöjligheter. Det är lätt att möblera med plats för både bekvämare soffdel samt matplats intill köksdelen. Köket utgörs av ett praktiskt arbetskök med bra förvaring, bänkyta och tilltalande färgskala i vitt, grått och med gott om utrymmen. Snyggt och funktionellt med fina ljusinsläpp. Från denna del av huset når man de två sovrummen i våningsplanet, båda med bra storlek och plats för dubbelsäng samt garderober.
Lägenheten i övre plan har ungefärligt samma yta, dock med snedtak och annan karaktär i utformning. Via trapp möts ett öppet utrymme som sammanlänkas med sällskapsdel och kök och härifrån har man access till en trivsam balkong med vy över området. Kök och allrum utgör en enhet med snygg och stilren yta och smakfulla materialval i bas av vitt. Det finns ett luftigt badrum med helkaklade ytor samt med dusch, kommod och tvättmaskin även här. Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och med mysig karaktär av snedtaken och ljusflödet. Det finns även en rymlig klädkammare med två fönster vilket ger ett möjligt extra sovrum vid behov.
Källaren ger plats för förvaring och förråd med möjligheter för utrymmen beroende på behov och önskemål. Entréplanet når en uteplats i behov av renovering av tak och inramning och det finns även ett förråd till fastigheten.
Omgivningen ger promenadläge till stadskärnan och pendling. Det finns flera skolor på kort avstånd och även nära till grönområden och badplatsen vid Väderkvarnsbacken. Från Skänninge når man också hela östgötaslättens rika utbud av gårdsbutiker och lantlig idyll med gott om utflyktsmål såsom Tåkern eller Vadstena samt med Vätterns vackra vatten på nära avstånd.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Mjölby

Kontakta mäklaren

Zebastian Pape Albrektsson

Svensk Fastighetsförmedling Mjölby
Mäklare Zebastian Pape Albrektsson, Svensk Fastighetsförmedling Mjölby
+46763069118