Hamngatan 7

Skärhamn, Tjörns kommun Se på karta

6 250 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
100 m²
Biarea
25 m²
Tomtarea
197 m²
Byggår
1909

Mitt i Skärhamns pittoreska skärgårdskärna med utsikt över både hav och 'stad' välkomnas ni till Severinas hus, Hamngatan 7. I ett minst sagt spännande läge som förutom närheten till centrum, hamnen och havet erbjuder en liten inramad trädgård med underbar växtlighet som för tankarna vidare från Skärhamn till medelhavet.

Invändigt finner ni ett oerhört charmigt sommarhem med många rum, vinklar och vrår. Så snart man kliver innanför dörren slås man av ett underbart ljus och en härlig atmosfär. Vackra fönster i sibirisk lärk ger hela huset karaktär och från flera rum har man fin utsikt över hav och hamninlopp.

De stora sällskapsytorna i entréplanet skapar kontakt med såväl utsidan och uteplatserna som det hemtrevliga köket. Vidare erbjuds två allrum, ytterligare ett kök på övervåningen, flera bra sovrum och två kaklade badrum med dusch. I källaren finns gott om plats för förvaring av allt ifrån viner till cyklar och trädgårdsredskap. I huset finns dessutom många bevarade detaljer så som plankgolv och vackra spegeldörrar. Detaljer från en svunnen tid då sillsalterier och trankokerier fortfarande hade stor betydelse för orten.

Nu för tiden är Skärhamn av ett levande samhälle med all tänkbar service som lever upp lite extra under sommarhalvåret. När andan faller på tar man handduken med sig och går den korta promenaden ner till havet och om kvällarna sätter man sig gärna på uteplatsen invid allrummet med den värmande kvällssolen i ansiktet. Dagens första kopp kaffe avnjuts helst i den ljuvliga lilla trädgården invid husets entré.

Varmt välkomna till en riktig skärgårdspärla med en stor portion charm!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Tjörn

Kontakta mäklaren

Jessica Mårtensson

Fastighetsbyrån Tjörn
Mäklare Jessica Mårtensson, Fastighetsbyrån Tjörn
0761-268440
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas