Söräng 7

Söräng, Södertälje kommun Se på karta

3 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
110 m²
Biarea
83 m²
Tomtarea
802 m²
Byggår
1956
Driftkostnad
51 378 kr/år

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR PRIVAT VISNING!

Varmt välkomna till Söräng 7 och till detta trivsamma enplanshus med källare, i ett lugnt område med havet som granne. Här bor man bra som barnfamilj på en härlig friköpt trädgårdstomt, nära till en fin bygemenskap och möjligheter för barnen att träffa kamrater. Närmaste busshållplats ligger enbart ett stenkast från fastigheten.

Huset är luftigt och bra planerat med ett stort kök, matrum med öppen spis, vardagsrum i ett vinterbonat uterum, utgång till en trivsam altan, tre sovrum. Ett renoverat badrum fulländar övervåningen och erbjuder en avkopplande oas för att starta dagen på rätt sätt. På nedre plan finner du praktiska faciliteter såsom en tvättstuga, extra wc, dusch, gillestuga och förråd. Vid yttertrappa ned till källarentre’ finns en matkällare. Garaget är rymligt och fristående och inredd som en verkstad som erbjuder möjligheter för hantverk och kreativitet, gott om förvaringsmöjligheter.

Sommartid är den fina välvårdade trädgårdstomten inbäddad av grönska. Här växer bl a gamla knotiga äppelträd, bärbuskar och rabarber. För den som gillar att odla finns stora ytor med pallkragar. Trädgården har skapat ett odlingsparadis med välskötta rabatter och odlingslådor på rad.

Söräng är ett lugnt och barnvänligt litet samhälle med mestadels villabebyggelse ca 5 mil söder om Stockholm. Tar du bilen så når du påfarten till E4 på ca tio minuter. Möjlighet till båtplats och fina badmöjligheter. I området finns en lekplats och andra gemensamma ytor.

Mörkö, eller Mörkön som den benämndes förr i tiden, finner Du i Stockholms södra skärgård. Ön har broförbindelse med fastlandet och förbindelse med Nynäslandet via Vägverkets gula färja i norr över Skanssundet. Från Stockholm är det ca en timmes bilfärd till ön. Från Mörkö finns också färjeförbindelse med den unika kalkstensön Oaxen idag mest känd för sin välbevarade kalkugn. Mitt på ön ligger Kroksbrottet som var kalkbrukets sista kalktäkt. Idag är det öbornas vattentäkt med utsökt gott vatten.

Mörkö var en egen kommun fram till år 1952, då den införlivades med Hölö kommun. Idag tillhör ön den delvis självstyrande Hölö-Mörkö kommundel i Södertälje kommun, efter att Hölö införlivats i Södertälje kommun år 1971.

På Mörkö finns Salsudd, som är en vidsträckt sandstrand på öns norra del. Det är ett barnvänligt bad som är mycket populärt varma sommardagar.
På ön finns även en lanthandel och Café. Hit är det inte långt, det är en trevlig cykeltur några kilometer bort, här kan du handla basvaror, tidningar, dricka och glass samt närodlade produkter från trakten.

På Skansholmens Sjökrog serveras där förstklassig mat i genuin skärgårdsmiljö från maj till september. Soliga dagar upplever man båtlivet från första parkett på bryggan och vid sämre väder dukas det upp i matsalen med utsikt över viken.

I närorten Hölö finns ett litet centrum med bl a Konsumbutik och Pizzeria. Här finns även en grundskola F1-F9, och två kommunala förskolor.

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Kjell Johansson Fastighetsbyrå AB

Kontakta mäklaren

Jeannette Mattsson

Kjell Johansson Fastighetsbyrå AB
Mäklare Jeannette Mattsson, Kjell Johansson Fastighetsbyrå AB
070-528 28 80