O D Krooks gata 87

Tågaborg, Helsingborg Se på karta

8 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
156 m²
Biarea
73 m²
Tomtarea
585 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
45 238 kr/år
Antal besök
11 575
Dagar på Hemnet
12

Tomten är väl insynsskyddad och helt inramad av grönska. En försommarkväll är stämningen nästan magisk. De gamla träden kastar långa skuggor över välklippta gräsytor. Allting stillnar när doften av nyklippt gräs blandas med syrén och maten som fräser på grillen. På avstånd hörs fågelsången och rasslet mot asfalten från barnens inlines.

Arkitekturen är tidstypisk med det vackra Helsingborgsteglet och det branta sadeltaket, den rena fasaden och de småspröjsade fönstren.

Interiören är starkt präglad av ljusa och rena ytor, en rejäl takhöjd och stora rum med många välbevarade detaljer. Den omgivande grönskan är ständigt närvarande även inne i huset.

Huset är renoverat från topp till tå, utan att husets själ har gått förlorat. Påtagligt är inslaget av sekelskifte i höga fotlister, välbevarade takstuckaturer i varje rum, dubbla skjutdörrar och en vacker öppen spis. En välhållen fiskbensmönstrad ekparkett breder ut sig över större delen av nedervåningen. Huset är om 156 kvm fördelat på 6 rum. Därutöver även en inredd källare men också ett helt vindsplan. Bland huvudnumren bör nämnas de vackra rummen i fil på bottenvåningen med burspråk och ett härligt ljusinsläpp, den insynsskyddade och grönskande trädgården i soligt läge samt den stilrena öppna spisen på nedervåningen.

Det skyddade läget I Helsingborg är svårslaget. En kortare promenad tar dig till stadens pittoreska stadskärna. Det är gångavstånd till skolor, förskolor samt kommunikationer och all tänkbar service. Naturreservatet Pålsjö skog ligger alldeles intill med stora grönytor, höga träd och små promenadstigar där hundägarna trängs på morgnarna. Här finns lekplatser, restauranger och långa stränder utmed havet intill husknuten.

Trakten är starkt präglad av livet vid havet men i närområdet finns även slingrande skogsstigar och bedövande vacker natur.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg City