Kommande

Tegelbruksvägen 6A

Tegelbruksbacken, Gagnef Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
180 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
2 500 m²
Byggår
1926
Driftkostnad
27 867 kr/år
Kommande

Läge+/Kommande försäljning - Här förbereds försäljningen av magnifika Solbacken anno 1926 med adressen Tegelbruksvägen 6.

Det finns säkert fler än jag som kollat en extra gång på denna fastighet när man rullar förbi på Tegelbruksvägen. Här breder en gedigen putsvilla ut sig på höjden med fantastisk utsikt. 20-talet gör sig påmind på husets insida med rum i fil, fiskbensparkett, trägolv och väl tilltagen takhöjd. Entréplanet rymmer kök i vinkel, allrum och matsal, ett renoverat badrum samt en separat WC vid en bakre hall. En trappa upp är villans tre sovrum samlade tillsammans med en renoverad relax med bad, bastu och WC.
Nuvarande ägare har satsat på stora, tunga investeringar som byte av underlagstak, takplåt/hängrännor, omputsning av fasad, jordvärme, stamrenovering och badrumsrenovering. Nästa ägare får ta vid med det interiöra som kanske nytt kök och ytskiktsrenovering. Nästa ägare har med fördel intresse för byggnadsvård. Här finns en klenod att förälska sig i, vårda och bebo.

Här bor ni i en by som på många sätt känns som ett idylliskt villaområde i en stad, samtidigt som alla fördelar av att bo mitt i naturen finns inpå knuten. Att området är och varit populärt att bo i syns på den blandning av hus som finns i området, allt ifrån äldre hus från tidigare sekel till mer nybyggda. Här blandas nytt och gammal, luftig yta och kontakt. Vill man pendla till arbete kan man promenera 900m till buss- och tågstationen. Här kan man kliva på direktlinje mellan Mora/ Uppsala/Arlanda/Stockholm från tidig morgon till kväll. Här går bussar regelbundet under dagen i riktning Borlänge, Falun eller Leksand och Rättvik. Vill man istället på sin fritid hyra en kanot promenerar man ner till flottbron. Söderut nås platsen där Österdalälven möter Västerdalälven. Styr man norrut kan man med något lyft av kanoten ta sig hela vägen upp till Siljan (förbi undangömda vackra pärlor som t.ex sandstränder, historiska lämningar efter kanalbygge mm). Bad, lek och simträning finns tillgängligt i lilla Tjärnsjön 100m nedanför Solbacken (med fin U-brygga och ett mindre strandområde). Fotbolls- och tennisplaner finns tillgängliga ca 1km bort vid den tidigare folkparken Ängsholn. 1km i annan riktning finns utegym och längdskidspår som är härligt kuperade och fina att nyttja även för promenader och löpträning. På promenadavstånd nås utemuseet Minnesstugan med vy över Österdalälven. I närområdet finns en välsorterad liten ICA (nära tågstationen), en pizzeria samt sommartid ett café med Thai-mat nere vid älven. Nere i Kyrkbyn, ca 1km från huset, finns en grundskola, förskola och kyrka.

Fastigheten genomgår just nu en avstyckning där bagarstugan kommer tillhöra en egen fastighet med egen infart och ingår således inte i köpet. Se kartskiss bland bilderna.

Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Invändig fotografering och besiktning kommer utföras under våren och tidigast visning planeras till maj månad. Inga förhandsvisningar kommer att ske. Tillträde kan sedan ske så snart avstyckningen är klar. Detta beräknas vara klart under augusti eller september detta år. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Gagnef

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.