Vårdkasvägen 13

Vårdsätra, Uppsala Karta & restider

8 750 000 kr
VillaVilla

Genomarbetat lösvirkeshus som byggts i samråd med uppsalaarkitekten Ulf Ärlebrand, där harmoni möts i funktion och symmetri. Huset har spännande överraskningar, vackra blickfång och effektfulla vinklar med högsta takhöjd om 5,2 meter, detta i kombination med stora fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak och låter dagsljuset flöda fritt. Huset är väl placerat i förhållande till hur dagsljuset vandrar och trädgårdens grönska är en del av innemiljön.

Väggarna har ljus bas och möter varmare toner i form av ekparkettgolv. Våtutrymmena är helkaklade i vitt med klinkergolv av klassisk färgskala. Köket är av gedigna märket "Alsikekök" i varm ton av grått med ekjalusier, rejäla arbetsytor och stor matplats som inbjuder till härliga middagar.

Husets har mycket låg energiförbrukning, tack vare god isolering, bergvärme och värmeåtervinning i ventilationen. Det är utrustat med genomtänkta tekniska lösningar som fast datanätverk och motordrivna markiser styrda inifrån respektive rum. Belysningen är noga planerad med infällda spotlights i tak och ljusgardin vid de vidsträckta fönstren som ger ett fint sken kvällstid.

Sällskapsytorna i kök och vardagsrum har halvöppen lösning med en slående takhöjd. De ligger samlade i främre delen av huset och inbjuder till bästa samvaro. I vardagsrumsdelen finns en dekorativ, centrerad täljstenskamin som tillsammans med vägg agerar rumsavskiljare. Sovrumsdelen med 2,7 m takhöjd sammanbinds av en innerhall med möbleringsmöjligheter i form av arbetshörna eller kanske läshörna med bibliotek? Sovrummen är fyra alternativt fem stycken rum med tillhörande klädförvaring och placerade i bortre delen av huset. I samma del av huset finns det två separata våtutrymmen bestående av spa-del innehållandes badkar, duschhörna och bastu, ytterligare ett med separat dusch/wc finns nära husets entré. I anslutning finns också tvättutrymme med torkmöjligheter. Väl tilltagen entréhall med avhängningsyta och platsbyggda garderober.

Utvändigt samspelar den svarta fasaden fint med den natursköna, skogspräglade trädgården. Här varvas bl a stora ekar med böljande äppelträd, mosstäckta stenar med gräsytor och vackra planteringar. Stort altandäck löper längs två av husets sidor, i sydväst blir en skön plats att slå sig till ro på under dagens bästa soltimmar. Ett vackert växthus inbjuder till uteliv och förlänger årstiderna. Gäststugan (Attefallshus) med sedumtak smälter in i trädgårdens grönska och låter gästerna sova ifred.

Goda förvaringsmöjligheter i tre förråd som följer huvudbyggnadens utseende med väggfasta hyllplan, arbetsbod och cykelutrymme. Fina parkeringsmöjligheter i enbilsgarage, carport och på asfalterad uppfart.
Ni har även möjlighet till båtplats för en mindre båt via båtförening. Vårdsätra är en tätort och gammal kulturmiljö belägen sydsydväst ca 7 km om centrala Uppsala vid Vårdsätraviken i Ekoln, en del av Mälaren. Området har ett naturskönt läge vid Mälarens vatten med vackra gångstråk, parkliknande miljöer och badplatser inpå knuten. Det är även angränsande till Sunnersta med både skidanläggning samt Skarholmens småbåtshamn. Bekvämt promenadavstånd till närservice vid Gottsunda centrum med bl a ett flertal livsmedelsbutiker, restauranger, klädbutiker, systembolag och simhall. Det finns ett flertal skolor och förskolor att välja bland i området. Ett väl utvecklat cykelvägnät tar er enkelt in till Uppsalas stadskärna, busshållplats till stadsbussarna finns ett stenkast bort.

Välkomna till hu

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
183 m²
Tomtarea
2 060 m² tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
35 080 kr/år
Byggår
2001
Räkna på boendet

Linn Thyrestam Grape

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala - Drottninggatan

Telefon: 018-430 34 22 Kontor: 018-430 34 00

E-post:

Till salu från samma mäklarkontor

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala - Drottninggatan

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Vårdkasvägen 13 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
8 750 000 kr
Driftkostnad
35 080 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

9 365
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 36 dagar sedan, den 11 oktober 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips