Dragverksgatan 136

Västerås kommun Se på karta

2 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
118 m²
Tomtarea
573 m²
Byggår
1972
Driftkostnad
56 780 kr/år

På friköpt tomt ligger denna välplanerade och rymliga familjevilla med bästa läge. I ytterkant av populära Dragverksgatan på Bäckbys västra sida med närhet till både E18, Erikslund Shoppingcenter 2,5 km bort liksom förskolor, grundskolor, gym, apotek, tandläkare, familjeläkare och mataffär inom nära gångavstånd.

Ett stort extra plus för detta hus är att nuvarande ägare nyligen har anlagt en egen uppfart och parkeringsplats för flera bilar på tomten. Även elbilsladdare finns här. Annars är standard för de flesta husen på detta område att man har parkering vid de gemensamma garagelängorna.
Garage finns självklart även till detta hus i garagelänga och är smidigt utrustad med fjärrstyrd port.

På husets baksida återfinns en riktig oas som sommartid ramas in av ett grönskande lövverk från bland annat päronträd, äppelträd, körsbärsträd och vindruvor. Insynen är minimal, men gatan utanför kan anas genom det charmiga växthuset som är byggt av 76 återvunna gamla fönster.

En välskött liten lekpark syns från köksfönstret. En andra lekpark finns ett tjugotal meter åt vänster.
På framsidan mot lekparken är det sol från morgon till tidig eftermiddag och morgonkaffet tar man gärna på farstubron. Mot eftermiddag och kväll har man solen där man vill grilla och umgås med vänner – på den stora terrassen på baksidan.

Huset är nymålat 2021 och har delvis ny träpanel.

Huset är välplanerat och med stora fönster som vetter mot trädgården på baksidan. Fyra sovrum ryms tillsammans med kök och matrum, två badrum, tvättstuga, förråd och matplats i den ena delen av huset, medan "flygeln" rymmer vardagsrum och ett större sovrum bakom gula dubbeldörrar
I vardagsrummet finns en internetuppkopplad luftvärmepump för AC-kylans skull, men den kan lika gärna skjuta till extra värme vid behov.

Ett väldigt trevligt och lättskött hus med stora möjligheter.

Huset har stadsnät för snabbt internet, uppvärmningen med fjärrvärme är ekonomisk.

Det är ett lugnt område, nätterna är i princip alltid knäpptysta och det förekommer knappt någon förbitrafik eftersom huset ligger mot slutet av gatan. Förskola och grundskola finns på några minuters promenadväg bort, utan att behöva passera någon bilväg. På andra sidan villaområdet finns en inhägnad hundpark.

Ett stenkast bort finns en större lekplats med allt ifrån linbana och rutschkana till en liten klätterborg och små pulkabackar. Kommunens "rymdlekpark" med utegym ligger längre ner på gatan, där finns också en grusad fotbollsplan som vintertid spolas till is och Myran-backen som är en kul pulkabacke för de yngre.
På andra sidan en brantare pulkabacke finns en fullstor inhägnad fotbollsplan och en nyanlagd skatepark.

Möjlighet finns till snabbt tillträde för den som önskar!

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Västerås Hus & Hem AB

Kontakta mäklaren

Ida Svedberg

Västerås Hus & Hem AB
Mäklare Ida Svedberg, Västerås Hus & Hem AB

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.