Ormsta Västra Gården

Västerhaninge, Haninge Se på karta

7 995 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
144 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
3 549 m²
Byggår
2000
Driftkostnad
70 254 kr/år
Antal besök
6 768
Dagar på Hemnet
15

Mitt ut i den idylliska landsbygden, endast ett par minuter in från 73:ans motorväg, saluförs nu denna fantastiska fastighet med gårdskänsla. Drömmer du om livet på landet men önskar att ha närhet till storstadens puls? Driver du eget företag och söker en fastighet med stora ytor och ett bra geografiskt läge?

Låt mig presentera Ormsta Västra gården.

En ståtlig fastighet om 3549 kvm med 3 byggnader fint placerade på den generösa tomten.

Huvudbyggnaden utgörs av en vacker arkitektritad enplansvilla. Byggd i gammal stil med gott om charmiga detaljer i lantlig stil. Huset präglas av genomgående påkostade detaljer såsom höga lister, spröjsade fönster, vackra trägolv och platsbyggda detaljer. Fasad med timmerfront, vackra fönster med spröjs och enkupigt tegeltak fulländar stilen.

Generösa sociala ytor bestående av härligt lantkök, rymligt vardagsrum med tillhörande salong och läckert burspråk som bjuder in ljuset utanför. Plats för såväl en väl tilltagen matplats för större middagsbjudningar samt en trevlig soffgrupp invid fin öppen spis. Anslutning till en trädäckad uteplats med vy mot rogivande skog.

Tre sovrum i bra storlek, alla välplacerade med ostört läge i huset. Dubbla badrum varav ett en suite invid master bedroom. Vidare finns det tvättstuga med tillhörande god förvaring och praktisk grovingång, perfekt när man varit ute med hunden.

Gästhuset består av ”Bagarstugan”/ vardagsrum och kök med tillhörande matplats och såklart den obligatoriska pizzaugnen, ett rymligt sovrum och badrum. Tillhörande generöst altandäck vid entrésidan rymmer valfri utegrupp och växtlighet. En perfekt uthyrningsdel alternativt tonårsbostad! Byggnadsarean enligt ritningar uppgår till ca 60 kvm.

”Firman” mittemot har 3 rum varav en härlig bastuavdelning med tillhörande gymdel, kontorsrum samt en verkstadsdel i bra storlek, alla med separata ingångar. Kallvinden löpande längst med byggnaden ger ytterligare stora ytor för valfritt ändamål. Här har man möjligheten att inreda kontorslokaler, en ateljé, festlokal eller ha detta som en bra lagerlokal. Byggnadsarea enligt ritningar ca 90 kvm.

Fastigheten har dubbla infarter och erbjuder goda uppställningsytor för många fordon. Vidare finns det en större carport med tillhörande förrådsdel.

En härlig trädgårdstomt med gräsytor, äppelträd, bärbuskar och fantastiska möjligheter för den med gröna fingrar. Växthus vid kortsidan av huset rymmer trevliga odlingar och kan användas som ett trivsamt uterum under våren och hösten. Rogivande skog som granne som bjuder in till svamp- och bärplock under sommaren och hösten.

Mycket fördelaktigt läge för Er som vill bo lantligt dock nära till goda kommunikationer. Endast en kort bilfärd till motorväg 73:n med goda förbindelser mot både Stockholm och Nynäshamn. Bussförbindelse till Västerhaninge med tät pendeltrafik mot Stockholm. I Västerhaninge, ca 5 minuters bilfärd bort, finns skolor och förskolor samt service och butiker kring centrum. Ytterligare service, butiker och restauranger finns vid Haninge centrum och Port 73 med tillhörande stormarknader endast 10 minuters bilfärd bort norrut. Närhet till golf klubbar samt ca 5 min ut till Årsta havsbad med sandstränder.

Denna fastighet måste upplevas på plats. Här erbjuds många möjligheter för Er som söker ett boende utöver det vanliga!

Besiktningen sker 3 juni.

Varmt välkomna på visning!
OBS! Endast bokade visningar. Anmälan till visningen sker via mäklarens hemsida ->Boka tid för visn

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Haninge