Västerhejde Lunds Västra 22B

Västerhejde Lunds, Gotland Se på karta

4 895 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
1 007 m²
Byggår
2021

Drömmer du om ett nybyggt hus? Nu finns det chans att förvärva en härlig tomt och få sitt drömhus uppfört. Tomten är på 1007 kvm och är vackert belägen i ett äldre lugnt villakvarter i Västerhejde.

Bygglov beräknas vara klart hösten 2020 och det välplanerade tvåplanshuset om 180 m² passar alldeles utmärkt på denna tomt. Nedre plan disponerar en social planlösning med stora och öppna ytor i kök och vardagsrum. Från vardagsrummet når du din trädgård där du kan njuta av årets alla årstider. Hallen har goda förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderob och anslutning till hallen finns ett sovrum samt ett duschrum med WC. Det finns även en tvättstuga/pannrum med groventré. Övervåningen rymmer tre sovrum som är alla utrustade med garderober eller klädkammare. Den smarta planlösningen på övre plan ger möjlighet till ytterligare ett sovrum eller så har man ett extra allrum utöver de tre sovrummen. Från allrummet och det stora sovrummet finns utgång till balkong. Även på detta våningsplan finner du ett badrum. Huset har en egen carport.

Tomtpriset är 995 000 kr. I priset som anges, 4 895 000 kr, ingår kostnaden för tomt, totalentreprenad av det för tomten avsedda huset, grovplanering av tomt (finplanering av tomt kan göras som tillval) samt anslutningsavgifter för v/a och el samt fiberanslutning. Det finns möjlighet att göra ändringar i planlösning och material samt tillval, vilket då kan påverka slutpriset.

HUR GÅR FÖRSÄLJNINGEN TILL
Är detta er nya drömbostad är nästa steg att ett köpekontrakt undertecknas avseende fastigheten, d.v.s. tomten.
Kontraktet villkoras med att ett entreprenadavtal tecknas med säljaren för byggnationen av småhuset. Ett entreprenadavtal reglerar vad som gäller kring småhusets uppförande mellan er som bostadsköpare och entreprenören. Entreprenadavtalet tecknas efter ABS18 - Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader. Mäklaren ansvarar inte för upprättandet av entreprenadavtalet utan endast upprättande av köpekontrakt för tomten. Köparen kommer att tillträda och betala för tomten innan entreprenaden påbörjas.

FASTIGHETSMÄKLARENS ANSVAR
Fastighetsmäklarens uppgift är att vara en opartisk mellanman som ska tillvarata både köparens och säljarens intressen omsorgsfullt och enligt god fastighetsmäklarsed, allt i enlighet med fastighetsmäklarlagen.
Fastighetsmäklarens roll vid denna försäljning är att förmedla själva fastigheten, dvs. tomten mellan säljaren och köparen. Det är köparen och säljaren som ingår ett köpekontrakt och blir varandras motparter gällande affären för tomten. Då tomten säljs innan småhuset är uppförd och färdigställd, ingår köparen och säljaren ett entreprenadavtal (ABS18) i samband med att köpekontraktet för tomten undertecknas. Det innebär att säljaren är köparens motpart i den separata affären gällande uppförandet av småhuset. Fastighetsmäklaren har inget uppdrag avseende entreprenadavtalet och kan därför inte kontrollera, ge råd, upplysning och granskning av entreprenadkontrakt eller därmed förenliga frågor som rör byggnation av småhuset.

Läs mer hos mäklaren
Bertwig Fastighetsförmedling AB