Knutsta Västerdal

Västermo, Eskilstuna kommun Se på karta

3 295 000 kr

3 795 000 kr -13 %
Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
145 m²
Tomtarea
2,1 ha
Byggår
1860
Driftkostnad
43 490 kr/år

Välkommen till fantastiska Knutsta Västerdal!

En väl underhållen mindre hästgård med potential som även innefattar en stor uppvärmd verkstad. Gården har sedan 1999 innefattat såväl hästverksamhet på elitnivå med träningsbanor och hagar. För den som vill åka och träna med hästar inomhus finns ett antal ridhus inom radien av 6 km, i övrigt fantastiska träningsmöjligheter i direkt anslutning till gården med vägar och stigar, såväl kuperat som slätt med fina underlag. Gården har även haft en verksamhet med bilverkstad för bilar/fordon i en uppvärmd rymlig lokal där det finns plats för 2 billyftar.

56 Solpaneler på hela logtaket mot söder, vilka genererar inkomst som subventionerar elkostnader.

Gården innefattar boningshuset med dokumentation från 1770 talet, en carport för 2 bilar, en uppvärmd verkstad 60 m2, ett stall med 3 boxar samt möjlighet till en mindre extra box, höskulle, godkänd gjuten gödselplatta, vindsutrymmen på logen samt utrymmen för foderhantering och varmbonad sadelkammare och varmbonat förrådsutrymme.

En stor vedbod för verkstadspannan, samt en mindre vedbod för kaminved. Samt ett utrymme för trädgårdsredskap och ett litet pumphus med en fast tvättmaskin för mattor och hästtäcken.

Bostadshuset erbjuder hela 6 rum och kök med möjlighet att skapa fem sovrum vid behov. Huset är välskött och erbjuder stora sociala ytor samt bra förvaringsmöjligheter. På entréplan finner man ett stort lantligt kök, allrum, vardagsrum, badrum, klädkammare och tvättstuga med groventré. En trappa upp nås bostadens mer privata del med hela fyra sovrum, bra förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober samt ett mindre badrum.

Gården erbjuder ett aktivt liv i härlig skogsmiljö, gott om svamp o bär på egna marken, en stor tomt med möjlighet till att odla om man vill det. Rabarber, potatis och jordgubbar odlas för närvarande.
Likaså ett antal badplatser inom 7 kms radie. I Alberga 6 km östlig riktning finns ICA med post och annan service, en populär skola från låg till mellanstadier. Fantastiska Stora Sundby slott med sitt sommarcafé fyller lediga kalendrar i ett nafs.

Centralt beläget, till Västerås 55 km, Kungsör 9 km, Eskilstuna 30 km, till Katrineholm 35 km och Arboga 25 km.

Till Alberga är det 6 km. I Alberga finns all daglig service så som matbutik med apoteksombud och paketutlämning, pizzeria, bibliotek, låg- och mellanstadieskola, förskola m.m.
Bussförbindelse ca 1 ggr / h från Alberga till Eskilstuna.
Eskilstuna är den största tätorten i Södermanland. Här bor drygt 100 000 personer och det finns all tänkbar service och omsorg. Tåg till exempelvis Stockholm går med täta avgångar och tar 60 min. Eskilstuna ligger längs E20 vilket gör det till ett smidigt pendlingsläge.

Ca 9 km till Kungsör där man kan ta tåget till bla Stockholm som avgår ca 1 ggr/ h.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Eskilstuna

Kontakta mäklaren

Elin Öhman

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Eskilstuna
Mäklare Elin Öhman, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Eskilstuna
076-843 68 13