Kommande

Solbackevägen 8

Adolfsberg, Örebro kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
196 m²
Biarea
51 m²
Tomtarea
2 898 m²
Byggår
1925
Driftkostnad
69 700 kr/år
Kommande

Denna klassiska villa anno 1925 erbjuder en härlig rymd och många vackra detaljer. Den utgör en av de tiotalet stora villor som då uppfördes i Adolfsberg och är en av få kvarvarande med en unikt stor tomt. När fabrikör Hallding lät uppföra Villa Solbacken lades stor vikt vid husets läge för bästa utsikt och disponering av den fantastiska dubbeltomten. Ett solens tempel på toppen av kullen.

Denna del av Adolfsberg var tidigare en kurort för de mer välbärgade invånarna i Örebro. Här växte det fram ett fåtal vackra villor som många gånger givit namn till gator såsom Solbackevägen, Vårbovägen och Sofiebergsvägen.

Detta pampiga hus med sina nästan 100 år uppvisar en otrolig byggkvalitet som borgar för ytterligare lika många lyckliga år för dess kommande ägare. Villan har flera klassiska attribut från byggåret såsom stuckaturer, sällskapsrum i fil med kakelugn och massiva stavparkettgolv. Stora ljusinsläpp och många tidstypiska vackra detaljer. Generösa ytor i två våningsplan erbjuder denna bostad om totalt 196 kvadratmeter. I hemmet samsas moderna inslag med vackra originaldetaljer för att sammantaget utgöra ett fantastiskt hem.

Villan har under 2000-talet genomgått en omfattande renovering och bibehållit sin ursprungliga charm. Samtliga renoveringar har genomförts med arkitektoniska avväganden mellan kvalitet och modernitet. Från uteplatsen som vetter mot söder kan man idag njuta av den parkliknande tomten med dess mäktiga trädkronor medan man från andra sidan tomten har en vacker vy mot Kilsbergen. Angränsande till fastigheten finns orörd natur i kulturreservatet Sommarroskogen för motion och skogspromenader. Samtidigt är du bara en kort cykeltur från centrum.

Det här är ett hem att leva och njuta i oavsett om du väljer att läsa en god bok i höstmörkret framför brasan eller ta ett kvällsdopp i den uppvärmda poolen.
Välkommen till en mycket vacker villa på lugn och högt belägen adress!

Kontakta Mäklaren Jessica på 0766-114 118 alt. [email protected] för mer information.
Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Denna villa ligger i närheten till det mesta. Livsmedelsbutiker, vårdcentral, gymanläggning, padelbanor och restauranger, ett av landets största badhus och fina grönområden. En 18-håls golfbana med klubbhus där du på vintern kan byta ut klubborna mot skidor och ta en runda i de fina spåren samt även åka utför i Sörbybacken.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örebro

Kontakta mäklaren

Jessica Blomquist

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örebro
Mäklare Jessica Blomquist, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örebro
0766-114 118

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.