Skäggesta Gullboda 427

Börje, Uppsala Se på karta

6 575 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
231 m²
Tomtarea
2 100 m²
Byggår
1928
Driftkostnad
63 583 kr/år

I Gullboda bor du lantligt med fyra grannar och barn intill men ändå riktigt nära Uppsala. Ett fantastiskt hus med härliga ytor och vacker utsikt över åker och äng.

Huset byggdes ursprungligen i slutet av 1920-talet och det är i den andan som säljarna har försökt bevara utformning och stil genom tre tillbyggnader. I och med den senaste tillbyggnaden skapades ett underbart stort, ljust och modernt kök där fungerande vedspis och viss originalinredning har fått slå an tonen. Här, liksom på många andra ställen i huset, har du en fin rogivande utsikt.

På entréplan finns vidare glasveranda, matsal, vardagsrum med modern kakelugn i klassisk stil och utgång till altan, badrum samt rymlig tvättstuga med groventré. En bred inbjudande trappa leder upp till övre plan. Här finns ett allrum med öppet i taknock och utgång till balkong med morgonsol, fyra bra sovrum varav två har sovloft samt ett duschrum med tvättnedkast.

All kärlek och allt arbete som säljarna har lagt ner på att bygga till huset och ändå bevara originalkänslan med tidsenliga foder och lister, linoljefärg och naturliga material ryms inte i denna text så klicka på länken för att läsa dels säljarnas beskrivning över hur det är att bo i Gullboda och dels den omfattande redogörelsen över vad som gjorts. Kom också ihåg att titta på vår 3Dvisning som du når från hemsidan så att du är väl förberedd när du kommer på visningen den 17 november. Du bokar in dig på visningen från vår hemsida.

På husets baksida finns en gjuten altan om ca 80 kvm där ca 45 kvm belagts med rustik marmor. Altanen, med utsikt mot solnedgången, och trädgården nås genom generösa dubbeldörrar såväl från vardagsrum som från kök.

Utöver huset finns på fastigheten ett garage om ca 60 kvm med två breda takportar och ovanpå garaget en lägenhet om två rum, pentry och badrum som tidigare har används av tonårsbarnen och som säljarna i dagsläget hyr ut.

I Börje finns bland annat förskola och skola åk FK-6 samt en aktiv idrottsförening.

För den som behöver större ytor kan eventuellt en tomt om ca 1 000 kvm med ett fd stall, numera förråd, köpas till.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala - Drottninggatan