Igelkottsvägen 66

Bromma Stora Mossen, Stockholms kommun Se på karta

18 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
220 m²
Biarea
90 m²
Tomtarea
636 m²
Byggår
1938
Driftkostnad
60 550 kr/år

STILFULL FUNKISVILLA MED ENDAST EN ÄGARE SEDAN BYGGÅR 1938
Klassiskt vacker funkisvilla anno 1938 i trivsamma Stora Mossen, endast ca 10 min från City. Luftiga ljusa ytor med originalcharm, härlig takhöjd och varm atmosfär. Generöst och välhållet hus om tot. 310 kvm med genomgående gedigna byggmaterial som åldras vackert. Ogenerad tomt och uteplatser med dag- och kvällssol. Centralt läge med närhet till såväl skolor, grönområden som T-bana.

Entré via smidesgrindar från lugna Igelkottsvägen, som charmigt slingrar sig genom Stora Mossens villaidyll. Nr 66 hälsar välkommen med klassisk funkisarkitektur för byggåret. Huset ramas trivsamt in och trädgården känns ogenerad med rikligt grönskande buskar och träd. Tomten blommar vackert från vår till höst, lättskött men tillåter ändå odling för den som har intresse. Uteplatser på altaner i flera etage, där solen slår ner från morgon till kväll. Här erbjuds såväl sol- som skugglägen att njuta av.
Välbeläget med närhet till såväl bra skolor som idrottsanläggning, butiker och grönområden med bl.a Stora Mossens koloniområde runt hörnet. T-bana på några minuters gångväg från huset som smidigt tar dig in till City på ca 15 minuter. En vacker familjevilla med generösa ytor och en unik atmosfär att själv sätta sin prägel på. Ett älskat hem som endast varit i en familjs ägo sedan byggåret. Hit flyttar man och bor länge...

ENTRÉPLAN med härlig sällskapsyta där två ljusa rum i fil ger rymd och en luftig miljö. Klassiska funkisfönster ger husets alla rum ett generöst ljusflöde. Sällskapsrummen erbjuder gott om plats för såväl sittgrupp som matsalsdel. Eldstad, vackra stavlagda ekgolv i fiskbensmönster samt elementskydd från byggår är några av detaljer som går att njuta av. Glasad dörr ut mot rymlig altan ger fin kontakt med tomten, ett uterum den varma årstiden.

På entréplanet återfinns även ett trivsamt och kök med inredning från byggåret. Praktisk köksentré samt serveringsgång invid köket.
Rymlig och möblerbar entréhall, även detta med stavlagt ekgolv. Tambur med vackert stengolv, blyinfattat fönster samt plats för förvaring av ytterkläder.
Praktisk gäst-wc.

ÖVRE PLAN nås via ektrappa från inre hall. Här uppe möter ett vackert allrum med gott om plats för sittgrupp framför ytterligare en eldstad. Ekgolv i fiskbensmönster. Funkisfönster ger ett härligt ljus även här. Glasad dörr leder ut på en soldränkt altan med privat atmosfär.
Därtill ryms på detta plan tre bra sovrum, förvaring samt rymligt badrum.

PENTHOUSE med ett inbjudande allrum och en fin vy över grönska. Altandörr leder ut på generös uteplats med blick över himmel och trädkronor. Ett lyxigt rum med privat atmosfär och många användningsområden.

NEDRE PLAN med generösa ytor som kan inredas efter behov och önskemål. För dagen återfinns här tvättutrustning och förvaringsytor samt ett rymligt garage.

Sammanfattningsvis ett mycket trivsamt hus med bevarad charm. Ett förstklassigt boende för familjen med sina generösa ytor och trivsamma rum. Ytskikten är av äldre snitt, ett perfekt tillfälle för den som vill sätta egen prägel och själv göra färg- och materialval. Eftersökt läge med endast några minuters gångväg ner till T-bana, vilket ger en smidig resa till City på ca 15 minuter. Nära skolor och Stora Mossens fina sportanläggning med fotboll, ishallar och friidrott. Centralt men ändå lugnt och idylliskt inbäddat i grönskande villakvarter.

Varmt välkommen till Igelkottsvägen 66!
Vänligen ring mäklaren, 0708141212, fö

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Bromma

Kontakta mäklaren

Håkan Jansson

HusmanHagberg Bromma
Mäklare Håkan Jansson, HusmanHagberg Bromma
0708-14 12 12