Långgatan 17A

Centrala Ystad, Ystad Se på karta

5 495 000 kr

5 895 000 kr -7%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
150 m²
Tomtarea
136 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
50 358 kr/år

På stans bästa läge bredvid Ystads stolthet Teatern, ligger Kvarter Ingrid och Långgatan. Gatan ligger precis norr om småbåtshamnen, teatern och den prunkande och blomrika Boisenparken - ja, platsen känns perfekt. Stegen är heller inte många till badstrand och hav. Tågstationen är också på gångavstånd, tågen tar Dig till Simrishamn i öster och Malmö, Lund och Köpenhamn i väster.

Från Långgatan har Du bara några hundra meter till Stortorget med sin charmiga torghandel som erbjuder både frukt, grönt, blommor, glass och mycket mer. Det ståtliga Rådhuset och det rika restauranglivet i kvarteren intill bidrar till den stora trivseln i området. Ystads båda handelsgator ligger i direkt anslutning till Stortorget.
Alla stans faciliteter erbjuds helt enkelt inom en radie av några hundra meter från boendet.

Välkommen till Långgatan 17 A - den anonyma adressen och det anrika boendet. Den gråmålade porten med de minutiöst målade och vackra detaljerna leder in till en pittoresk innergård. Gatstenen blandat med gräsytorna ger känslan att vi verkligen är mitt i den medeltida staden Ystad.
Innergården omges av fem olika gatuhus. Säljarna kan inte nog understryka charmen av den gemensamma ytan - ”den lugna gården”. Det privata och gemensamma blandas på ett härligt sätt.

2006 fick säljaren möjligheten att ta över detta möjligheternas hus. Sedan dess har huset omsorgsfullt och metodiskt renoverats, bit för bit.

Redan i ytterdörren öppnar den mysiga och hemtrevliga känslan upp sig. Innanför dörren ligger ett vackert tegelgolv som ger känslan av svunna tider.
Till detta skymtar de synliga bjälkarna i tak
över matplats och kök. Nytt och gammalt blandas i en fantastisk symbios.
Köksinredningen går i vitt och på golvet ligger ett trägolv. Gasspis från 2006, kyl/frys 2013, diskmaskin 2010 och fläkt 2010. Den dubbelpipiga skorstenen är omgjord 2008.
Det fina parkettgolvet letar sig vidare till husets norra sida. Här ligger genomgångsrummet som idag tjänar som bibliotek. Här står entréplanets pampiga gjutjärnskamin. Vidare finns ett barnrum, även detta med parkettgolv, fönster i öster. Innanför finns masterbedroom. Här ligger golvvärme. Skjutdörrarna gömmer en rymlig garderob.
Badrummet är stort och har klinkergolv, värmeslingor, kakel på väggar, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, arbetsytor.

Vid husets entré finns den svängda trappan som tar dig upp på ovanvåningen.
Allrummet i mitten av huskroppen har en skön rymd och innertaket följer takstolarna. Det målade brädgolvet går i grått och passar bra tillsammans med täljstenskaminen, placerad mitt i rummet. Ljusinsläppet från kupa och takfönster är tilltalande.
Sovrum på gavel med gråmålat brädgolv, takfönster.
Badrum med klinkergolv, kakel på väggar, golvvärme.
Sovrum med vackert brädgolv och garderob.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Magnus Håkansson

Bjurfors Ystad
Mäklare Magnus Håkansson, Bjurfors Ystad
0701-641904

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.