Västra Derome 98

Derome, Varbergs kommun Se på karta

4 195 000 kr

4 500 000 kr -7 %
Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
145 m²
Biarea
107 m²
Tomtarea
4 943 m²
Byggår
1923
Driftkostnad
38 199 kr/år

Känn er varmt välkomna till ett ljust, lantligt sekelskifteshus med nötta plankgolv, allmogelister, härliga spegeldörrar och fönster med spröjs. Under de senaste åren har en omfattande och varsam renovering utförts där både kvalitet och utseende har fått stå i fokus. Huset erbjuder mysiga sällskapsytor med braskamin och de stora fönstren skänker både härliga ljusinflöden och utsikt över vacker natur och vidsträckta vyer. Vidare finns fyra sovrum, helkaklat badrum, toalett och källare med gott om praktiska utrymmen. Mycket är redan gjort men samtidigt finns ytterligare utvecklingsmöjligheter för nästa ägare. Exempelvis erbjuds en bakugn i källaren som med fördel kan renoveras och ett större vindsutrymme på övre plan för er som är i behov av att skapa fler rum. Möjlighet finns även att bygga trädäck med direkt access från både köket och vardagsrummet.

Fastigheten är belägen längst in på en återvändsväg med naturen som närmsta granne. Den generösa tomten på ca 5 000 kvm erbjuder mycket vardagslyx. Eller vad sägs om följande? Längst in på tomten i en skogsdunge, porlar en liten bäck och när vitsipporna ut i backen står, uppstår en trolsk känsla. Vidare finns hönshus som ger möjlighet att hämta egna frukostägg på morgonen, köksträdgård med tillhörande växthus samt grillplats vid den porlande bäcken. Den breda uppfarten har plats för flertalet bilar och ett större uthus inrymmer både garage och gott om förvaringsutrymmen.

Kort och gott, hela fastigheten ger en skön känsla av stilfullt och hemtrevligt boende på en rofylld plats.

Geografiskt har fastigheten ett superbt läge med direkt anslutning till naturen men samtidigt är det korta avstånd till stad, hav och bekvämligheter. Från huset är det gångavstånd till fina promenadstråk vid Derome gruvor. Går man uppför backen bredvid huset mellan gärdesgårdar och ängar så är det ca 500 meter till busshållplatsen, härifrån går regelbundet bussar till både Veddige och Varberg. Till Ica i Derome är det 4,5 km. Vidare är det 6,8 km till Varberg Nord med motorvägspåfart och 12 km till Lassabacka i Varberg.

Välkommen att boka tid för visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Varberg

Kontakta mäklaren

Niklas Knutsson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Varberg
Mäklare Niklas Knutsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Varberg
0735-49 10 50

Visningstider

 • 5
  jul
  Imorgon kl. 18:00–18:45
  Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"
 • 10
  jul
  Sön 10 jul kl. 10:00–10:45
  Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.