Avasjövägen 8

Dorotea, Dorotea kommun Se på karta

4 995 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
160 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
640 m²
Byggår
1956
Driftkostnad
30 240 kr/år

I hjärtat av byn, intill Hotellet, ligger den anrika Villan som i ursprunget var en del av hotellkomplexet. Den unika designen, präglad av Ralf Erskin ger en härlig upplevelse, både invändigt och utvändigt.

Idag är huset genomgående renoverat mycket smakfullt med fina färgsättningar och bra materialval. Driften har optimerats med en påkostad bergvärmeanläggning vilket ger en mycket låg uppvärmningskostnad. Villan har av nuvarande ägare brukats för egen del, men också uthyrningsverksamhet då den har 6 stycken sovrum av hög standard och ett påkostat gemensamt kök, samt bastu med relax för gästerna. Detta sammantaget gör detta till en fantastisk investeringsmöjlighet då den enkelt generar över 200 000 kr per år i hyresintäkter utan att påverka den egna användningen. Uthyrning sker friktionsfritt då hyresgästen enkelt hanterar självhushållning och urstädning samt att det finns kodlås på dörren.

Idag råder stor brist på hyrbar övernattning i området på vinterhalvåret. För den som vill utöka den befintliga uthyrningen är detta en enkel uppgift.

För den som är obekant med området är Borgafjäll är en fjällby i västra delen av Dorotea kommun i södra Lappland. Orten ligger i den sydligaste dalgången i Lappland och utgör den sista anhalten längs Konstvägen sju älvar, från kusten sett. Borgafjäll är känd för fina skidbackar, utsikten mot det mäktiga fjället Borgahällan tvärs över Borgasjön i Jämtland och för Hotell Borgafjäll. Orten är också ett centrum för samerna i Voernese sameby. Fjälldalen i Borgafjäll har varit bebyggd av nybyggare sedan början av 1800-talet, och av samer och andra människor flera hundra år innan dess. 1923 nådde vägen från Dorotea fram till Borgafjäll, och Borgafjälls första turisthem startades 1929. Byns alpina skidanläggning har funnits sedan 1968.

Idag är vägen nyligen renoverad och detta gör att kommunikationen till fjälldalgången går fort och smidigt. För kunden som kommer långt söderut finnas möjlighet att flyga till Vilhelmina flygplats och ta hyrbil därifrån. Borgfjäll utgör även ett av de snösäkraste områdena i Sverige med lång säsong, många gånger ända till 5:e maj.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Umeå

Kontakta mäklaren

Anton Eriksson

Svensk Fastighetsförmedling Umeå
+46703339363