Kommande

Skåpaforsvägen 8

Enskede - Stureby, Stockholms kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
117 m²
Biarea
55 m²
Tomtarea
711 m²
Byggår
1939
Driftkostnad
42 900 kr/år
Kommande

Skrubbsår, slagskott och kurragömma hör barndomen till. Men du behöver inte vara rädd för trafiken; mer barntillåtet kan det inte bli här på Skåpaforsvägen 8. Huset är lätt att tycka om vid både första och andra ögonkastet. Ja, här är det lätt att se barnen springa rätt igenom huset, fram och tillbaka, hit och dit. Såklart med sina kompisar i släptåg och alltid med ett tjutande skratt. Huset är startklart för en familj med både två och tre barn, eftersom du har 4 sovrum (!) och ett badrum på övre plan. Entréplanet är öppet och som gjort för sociala tillställningar. Här flyter rummen ihop till en schysst helhet med två stora uteplatser som stiliga extrarum. Från gatan ser du inte att altanerna öppnar sig perfekt mot trädgården och gör att fikastunderna blir en härlig tillställning med full uppsikt över vad barnen håller på med. Med en stor aktiv familj kommer mycket prylar och här finns det gott om förvaringsmöjligheter! Behöver du ännu mer förvaring, så finns det en rymlig vind och dessutom en källare - jajamän! Det finns även ett giltigt bygglov på 27,8 kvm boyta och 13,9 kvm biyta om man önskar bygga till! Där har du några av argumenten som talar för att flytta till detta underbara hus.

En hall ska vara praktisk och ha plats för skor och ytterkläder. Samtidigt är det härligt om man får en aning av resten av hemmet redan här. Vi sätter check på båda i denna hall. Genast när du kliver över tröskeln ser du både kök och vardagsrum med härligt dagsljus. Här är det trevligt att komma hem.

Köket tar emot dig in till höger när du kommer hem. Arbetsytorna imponerar, både på stora köksön och utmed bänken. Ett trevligt fönsterparti släpper in ljuset och ger fin uppsikt över vad som händer på framsidan i form av lek och spel. Perfekt plats för frukostbordet för den snabba mackan på morgonen eller när det vankas fest och barnen vill sitta lite avskilt från de vuxna. Matsalen är i nästa rum om du rör dig motsols i huset.

Matsalen är generös i storlek och rymmer gott och väl ett tiotal gäster. Här sitter man gärna och länge, och tar kaffet på maten utan att flytta bort till soffan. Här finns också utgång till altanen. Grönskan utanför fångar blicken och kommer garanterat bli din egen oas. Sommartid bildas en grön ridå och man glömmer att man bor i en storstad. Ta trappen ner till den stora uteplatsen som inte skäms för sig direkt. Nej, skamlöst breder den ut sig och stjärnhimlen här ute är garanterat knivskarp. Det fria läget gör att du njuta utan insyn och ha skön kvällssol. Det är bara att gratulera:) Enkel livskvalité? Absolut!

Förbi matsalen ligger sedan vardagsrummet. Den vackra fiskbensparketten har legat tryggt här sedan huset byggdes. Väl värt att älskas. Faktiskt så är golvet lagt av grannens svärfar, vilket är lite kul kuriosa. Detta är en självklar favoritplats för hela familjen! Vi får inte glömma alla vackra fönster som förstärker mys-känslan ytterligare ett steg.

En liten gästtoalett i anslutning till entrén är ju service efter alla konstens regler. Och eftersom entrén ligger mitt i huset har man aldrig långt till toaletten.

I hemmets mer privata del ligger fyra sovrum nära varandra för att nattvandringarna mellan sängarna ska flyta smidigt när barnen är små, utan massa spring i trappan. Sovrummen är precis lagom stora, visst? Självklart får det plats dubbelsängar här. I tre av rummen finns det dessutom gott om garderober, som sväljer det mesta i klädväg.

Direkt när du kommer upp har du det första sovrummet rakt fram från trappen. Tycker du att funktion är viktigt så kan du skatta dig lycklig. Längs ena väggen finns flera garderober med förvaring ända upp till tak, så att det varken behöver ligga kläder eller leksaker på golvet!

Läs mer hos mäklaren
BOSTHLM Fastighetsmäklare AB

Kontakta mäklaren

Rebecca Friis

BOSTHLM Fastighetsmäklare AB
Mäklare Rebecca Friis, BOSTHLM Fastighetsmäklare AB
076-166 06 01

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.