Ershultsvägen 10

Hällingsjö, Härryda Karta & restider

3 500 000 kr
Villaicon_villa_inactive

Här finner vi en vacker villa som praktfullt pryder sin plats på kullen. Många av de tidstypiska detaljerna finns omsorgsfullt bevarade, så som spröjsade fönster, spegeldörrar, plankgolv, pärlspont, fina snickerier och lister i original. Ett hus för dig som gillar historia och de tidstypiska detaljerna som kommer med de äldre och välbevarade husens charm.

Huset byggdes 1934 som en lärarbostad enlighet med Skolöverstyrelsens ritning och bestämmelser för lärarbostäder. Det inreddes då med två bostäder oberoende av varandra.

Areauppgiften kommer från taxeringsinformationen och avviker från de mätregler som gäller idag. Ny areamätning sker innan visningen.

Idag är villan fortfarande inredd med två lägenheter och fördelar sig på tre och fyra rum och ett varsitt kök. Den separata lägenheten på övervåningen med eget kök och badrum gör det lämpligt för generationsboende eller möjlighet till uthyrning.

Det finns delvis renoveringsbehov och behov av uppfräschning av ytskikt. Men många av de stora renoveringarna är gjorda, så som takomläggning, bergvärmeinstallation och fiber finns indraget på fastigheten. En stor möjlighet och potential för dig som vill utveckla och bevara det gamla, charmiga och samtidig få chans att sätta din egen prägel och modernisera detta fantastiska hem.

Huset tronar ståtligt upp på höjden och omgärdas av en bred och fin stengärdsgård tillsammans med en härlig och väl tilltagen tomt. Här finns gott om plats för lek och spring eller egna odlingar för den som önskar, idag finns här flera fruktträd så som äpplen och päron.

Här bor man inbäddad i grönska med naturen som granne, där kan man njuta av stillheten och den rofyllda miljön, med en kort promenad når du Gingsjön och badplatsen. Här bor man med en känsla av att vara långt borta från stadens puls, dock når du Göteborg på endast 30 minuter med bil. Busstrafiken bidrar till goda förbindelser med stadskärnan. Till Landvetter flytplats tar det ca 10 minuter.

Varmt välkommen på visning till denna fastighet som bör upplevas på plats!

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
208 m²
Biarea
66 m²
Tomtarea
2 786 m² tomt
Antal rum
7 rum
Driftkostnad
36 266 kr/år
Byggår
1934
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Ershultsvägen 10 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 500 000 kr
Driftkostnad
36 266 kr/år

Statistik

9 822
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 18 dagar sedan, den 8 september 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips